Pereiti į pagrindinį turinį

Islandijos kalinių reikalavimai: per šventes reikia ir raudonojo vyno

Shutterstock nuotr.

Įkalinimo įstaiga „Kviabryggja“ Islandijoje nuo kitų skiriasi tuo, kad yra vadinama verslininkų kalėjimu. Čia kali verslininkai, įmonių akcininkai, bankininkai ir kiti, nuteisti už vadinamuosius „baltų apykaklių“ nusikaltimus. Dabar žurnalistų dėmesys nukreiptas į šio kalėjimo kalinių reikalavimus. Pastarieji pateikė oficialų prašymą, kuriame išdėstė reikalavimą per šventes ir ypatingas vakarienes gauti raudonojo vyno bei kitokių alkoholinių gėrimų. Šis prašymas patenkintas nebuvo, tačiau sukėlė visuomenės reakciją, praneša LRT RADIJAS apžvelgdamas Islandijos verslo naujienas.

Išmokėtos TVF paskolos

Islandijos centrinis bankas pranešė, kad pabaigė išmokėti paskolą, kurią po 2008 m. finansų krizės Islandijai suteikė Tarptautinis valiutos fondas. Iš viso Islandijai buvo suteikta 1,76 mlrd. eurų paskola. Islandijai jau išmokėjo paskolas, kurias jai suteikė Farerų Salos, Lenkija ir kitos Skandinavijos šalys.

Bankas „Landsbankinn“ išleido 300 mln. eurų vertės obligacijas ir gavo pasiūlymus iš 60 investicinių kompanijų šių obligacijų įsigyti. Bendra pasiūlymų vertė viršija 470 mln. eurų.  „Landsbankinn“ panaudos šiuos fondus savo refinansavimui ir sklandesniam grynųjų pinigų prieinamumui užtikrinti, kad galėtų sėkmingai plėsti banko veiklą.

Streikuos medikai ir policininkai

Streikai viešajame sektoriuje Islandijoje per pastaruosius metus tapo dažna tema. Šį kartą krizinės situacijos grėsmė jaučiama Islandijos nacionalinėje ligoninėje. Net 1 600 (apytikriai trečdalis) ligoninės personalo yra pasiruošę pradėti streiką ketvirtadienio naktį ir tęsti jį dvi paras.

Situacija sveikatos apsaugos sektoriuje Islandijoje pastaruosius pusantrų metų yra ir taip sudėtinga dėl didelio darbuotojų nutekėjimo į Norvegiją. Planuojamas dviejų dienų streikas ir kiti po jo būsiantys streikai tik pablogins tiek pacientų, tiek darbuotojų padėtį, nes turės didelės įtakos didžiausios ligoninės Islandijoje veiklai.

Islandijos policijos pareigūnai imasi kitokių priemonių, kad išsireikalautų aukštesnių atlyginimų. Finansų ministeriją pasiekė informacija, kad policininkai planuoja susirgti spalio paskutinėmis dienomis – būtent tada, kai Reikjavike vyks didelė tarptautinė konferencija, kurioje tarp kitų garbingų svečių turėtų būti ir Lietuvos prezidentė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų