Dešimčių dėžių reto, aukštos kokybės burbono, kurių vertė – daugiau kaip 25 tūkst. dolerių (63 tūkst. litų), vagystė iš vienos Kentukio daryklos atrodo esanti saviškių darbas, šeštadienį pareiškė šią bylą tiriantis valstijos šerifas.
Kentukio valstijos sostinės Frankforto policija, kuriai apie vagystę buvo pranešta antradienį, nemano, kad koks nors pašalietis galėjo pagrobti iš alkoholinių gėrimų bendrovės „Buffalo Trace Distillery“ 65 dėžes su 195 buteliais 20 metų išlaikymo burbono „Pappy Van Winkle“.
„Kažkas nepagriebs 65 dėžių, nepakraus ir neišeis pro duris“, – sakė Franklino apygardos šerifas Patas Meltonas, kuris pažymėjo, kad vagystė įvyko po inventorizacijos, atliktos prieš du mėnesius.
„Manome, kad jie (vagys) vienu kartu paimdavo po dvi, tris ar keturias dėžes“, – pridūrė jis.
„Buffalo Trace Distillery“ vadovas Markas Brownas (Markas Braunas) elektroniniame laiške rašė, kad nekomentuos šio incidento, nes tyrimas dar nebaigtas.
Ši vagystė buvo įvykdyta JAV burbono industrijai ir aukštos klasės stipriųjų gėrimų gamintojams Kentukyje ir Tenesyje išgyvenant viskio populiarumo didėjimą pastaraisiais metais.
P.Meltonas sakė, kad minėta aukštos klasės gėrimų vagystė atkreipė dėmesį į Frankforto miestą, turintį apie 28 tūkst. gyventojų.
„Dirbau daug darbų, bet kalbant apie tai ... Ūžia visas miestas“, – sakė šerifas.
Toks burbonas gamintojų yra pardavinėjamas po 130 dolerių (apie 328 litus) už butelį, „jei gali jo gauti“, sakė P.Meltonas.
„Antrinėje ir kitose rinkose jis kainuoja ir 300, 400, net 2 000 dolerių už butelį“, – sakė jis apie burboną, kuris pasaulyje pardavinėjamas per interneto aukcionus.
Be šio brangaus burbono, vagys išnešė ir 27 butelius 13 metų išlaikymo ruginio viskio „Pappy Van Winkle Rye“, kurio butelis kainuoja maždaug 25 dolerius (63 litus), nurodė šerifas.
20 metų senumo burbono, kuris, kitaip nei ruginis viskis, yra gaminamas iš kukurūzų, kainą nulemia jo retumas. Visą per metus pagaminamo „Van Winkle“ prekinio ženklo partiją, įskaitant „Pappy“, sudaro maždaug 6–7 tūkst. dėžių, nurodo amerikietiško viskio žinovas ir knygos „Burbonas, neskiestas“ (Bourbon, Straight) autorius Chuckas Cowdery (Čakas Kauderis).
„Yra tik tam tikras skaičius statinių, iš kurių išpilstoma į butelius, – sakė P.Meltonas, kuris pats burbono negeria. – Visi pagrindiniai burbono gėrėjai sako, kad jis pats švelniausias, koks tik gali būti, ir (kad) tai tikrai geras burbonas.“
„Pappy Van Winkle“ gaminamas bendradarbiaujant Van Winkle'ų (Van Vinklų) šeimai ir „Buffalo Trace Distillery“.
Kaip rašoma „Old Rip Van Winkle“ interneto svetainėje, minimas 20-metis burbonas yra aukščiausios klasės, „World Spirits Championship“ jį įvertino 99 taškais iš 100 ir jis buvo priskirtas „puikaus po pietų geriamo konjako klasei“.
„Tai labai geras burbonas“, – sakė Ch.Cowdery.
Naujausi komentarai