Pereiti į pagrindinį turinį

„Klaipėdos“ fotografo objektyve – kraštiečių veidai

2012-09-21 11:07
„Klaipėdos“ fotografo objektyve – kraštiečių veidai
„Klaipėdos“ fotografo objektyve – kraštiečių veidai / DMN nuotr.

Veiviržėnų kultūros centre trečiadienio vakarą susirinkę vietos gyventojai su nerimu laukė dienraščio „Klaipėda“ fotokorespondento Vytauto Liaudanskio fotografijų parodos atidarymo.

Išvydę savo pačių, artimųjų ar kaimynų veidus veiviržėniškiai džiūgavo pameną akimirką, užfiksuotą fotografijoje, ar atpažįstantys veidą, žvelgiantį iš nuotraukos.

Tikslas buvo pasiektas – pilnutėlėje Veiviržėnų kultūros namų salėje parodos žiūrovų veiduose švytėjo emocijos.

„Džiaugiuosi pats sutikęs seniai matytus žmones, ne kiekvieną dieną šiuos veidus pamatysi“, – sulaukęs būrio sveikintojų džiaugėsi V. Liaudanskis.

Žinomo fotokorespondento V. Liaudanskio dovana gimtinei – paroda, pavadinta „Veiviržėnų vietos dvasia“. Apie šimtą fotografijų, kuriose užfiksuoti ne tik žmonės, bet ir reikšmingesni miestelio įvykiai, sporto varžybos ar gamta, pasak parodos autoriaus, buvo sunku atrinkti. Šį kartą jis stengėsi, kad nuotraukos atspindėtų paveldo temą.

Į parodos atidarymą susirinkę V. Liaudanskio klasės draugai, mokytojai ir nuo vaikystės jį pažinoję veiviržėniškiai su pasididžiavimu kalbėjo apie autorių ir dar vaikystėje užgimusią jo aistrą fotografijai.

„Mažakalbis ir rimtas Vytas mūsų klasėje buvo visų įvykių metraštininkas. Jei kiti berniukai pasiskųsdavo, kad mergaitės nenori su jais šokti, tai Vytas prasitardavo, kad mergaitės nenori fotografuotis“, – prisiminė buvusi V. Liaudanskio klasės auklėtoja Irena Urbonienė.

Paroda Veiviržėnų kultūros centre veiks iki rugsėjo 30 dienos ir taps vienu iš Europos paveldo dienų renginių.

Vėliau paroda keliaus į Vilnių, kur bus eksponuojama drauge su kitų Lietuvos fotografų analogiškomis parodomis, o per metus apkeliaus daugybę šalies vietovių ir tuomet vėl grįš į Veiviržėnus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų