Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl sulėtėjo internetas?

2013-03-29 23:59

Viena didžiausių visų laikų kibernetinių atakų lėtina interneto ryšį visame pasaulyje, nes kompiuterinių įsilaužėlių taikiniu tapo organizacija, blokuojanti elektroninio pašto šiukšles. Kai kurie ekspertai mano, kad padėtis gali dar labiau pablogėti.

"Spamhaus" vadovas Steve'as Linfordas Didžiosios Britanijos nacionaliniam transliuotojui BBV sakė, kad jo institucija ilgiau nei savaitę yra precedento neturinčios atakos taikinys.

"Paskirstyto atsisakymo aptarnauti" (DDoS) atakų organizatoriai paprastai taikosi į serverius, užtvindydami juos užklausomis iš daugelio sistemų, trikdydami įprastą tarnybinių stočių darbą.

"Sprendžiant iš pranešimų apie šios atakos mastą, kuris vertinamas 300 gigabaitų per sekundę, galime patvirtinti, kad tai viena didžiausių iki šiol surengtų DDoS operacijų, – sakoma antivirusinių programų bendrovės "Kaspersky Lab" pranešime. – Gali įvykti tolesnių didesnio masto sutrikdymų, atakai stiprėjant."

Interneto saugumo bendrovės NCC techninis direktorius Paulas Vlissidis nurodė, kad šioje atakoje dalyvauja daugybė kompiuterių, todėl nuo jos daug sunkiau apsisaugoti.

"Jeigu yra tik keli kompiuteriai, siunčiantys didelius duomenų srautus, juos galima lengvai išfiltruoti. Kai iš tikrųjų dalyvauja tūkstančiai tūkstančių (sistemų), tampa daug, daug sunkiau", – jis aiškino naujienų agentūrai "Reuters".

Pasak P.Vlissidžio, per šią ataką siunčiami dideli duomenų kiekiai lėtina interneto ryšį visame pasaulyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų