Pereiti į pagrindinį turinį

Kruiziniai laivai susitiko Klaipėdoje

2013-06-28 23:59

Kruizinis laivas, prisišvartavęs Klaipėdos krantinėse – nekasdienis reiškinys, o ką jau kalbėti apie du, tuo pat metu besisvečiuojančius lainerius. Vakar klaipėdiečiai turėjo retą progą išvysti kaip Kruizinių laivų terminale švartavosi "Island Sky" ir "Europa".

Bahamų vėliavas iškėlę laineriai prie mūsų krantų pasirodė 8 val. ryte.

"Europa" šiais metais čia atvyko pirmą kartą. Daugiau nei 198 m kruizinis laivas į mūsų uostą atplaukė iš Rygos, o vakare pajudėjo Lenkijos krantų link.

"Šiuo metu kruizu džiaugiasi 229 keleiviai, dar 13 turėtų prisijungti kituose uostuose", – pasakojo laivą agentuojančios įmonės atstovas Nikita Smyskovas. Pasak jo, didžioji dalis turistų šiame laive yra vokiečiai, taip pat keli austrai bei šveicarai.

Savo kelionę "Europa" pradėjo Travemiundėje (Vokietija), o paskutiniu uostu pasirinktas Hamburgas (Vokietija).

Šis laivas Klaipėdoje šiemet dar kartą pasirodys.

Vakar greta "Europos" švartavosi ir perpus mažesnis, jūrų turizmo nykštuku pramintas laivas "Island Sky". Jo ilgis siekia vos 90 m, o plukdyti gali iki 114 keleivių. Tai – vienas geriausių mažųjų laivų pasaulyje.

Klaipėdos jūrų uoste šis laineris apsilankė taip pat pirmą kartą. Atplaukęs iš Gdansko (Lenkija), čia pabuvo vos 5 val. ir pajudėjo Latvijos krantų link.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, panašių laivų Klaipėdoje sulaukiama itin dažnai. Pasak jos, tokie mažyliai į Klaipėdą kursuoja kaip autobusai.

Nors tokio dydžio laineryje vietų skaičius galėtų būti ir didesnis, erdvė jame užpildyta kitaip: čia neįprastai dideli apartamentai, prabangiai įrengtos viešosios vietos bei erdvus denis.

Turistų nuomone, kelionė juo primena lengvą pasiplaukiojimą privačia jachta.

Iš Kopenhagos (Danija) išvykęs "Island Sky" savo 14 dienų kelionę baigs Stokholme (Švedija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų