Pereiti į pagrindinį turinį

Kurorto šventė viliojo rekordais

2009-05-18 09:00
Entuziastai: tarptautiniame linijinių šokių festivalyje savo gebėjimus demonstravo daugiau nei pusantro tūkstančio šokėjų.
Entuziastai: tarptautiniame linijinių šokių festivalyje savo gebėjimus demonstravo daugiau nei pusantro tūkstančio šokėjų. / Sauliaus Pociaus nuotr.

Įvairiomis atrakcijomis savaitgalį masinęs Palangos vasaros sezono startas šiemet pretenduoja palikti pėdsaką ir šalies rekordų knygoje.

Pasižiūrėti, kaip šeštadienį nuo jūros tilto purptelės tūkstantis balandžių, o kiek vėliau J.Basanavičiaus gatvės grindinį sudrebins per 1,5 tūkst. linijinių šokių šokėjų, susirinko minios smalsuolių.

Vieno iš kurorto šventės "Palanga-2009" organizatorių Nerijaus Stasiulio teigimu, šiemetis renginys buvo išskirtinis ne rekordais, o tuo, kad buvo skirtas ypatingai progai – Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimui.

"Rekordai – tik akstinas tiek dalyviams, tiek pačiai šventei šį įvykį tokiu būdu sureikšminti. Tai – antrinis tikslas. Pirminis – kad tūkstantis Palangos vaikų su tėvais ir mokytojais nuo jūros tilto paleistų tą tūkstantį taikos žinios nešėjų. Tai simbolinis veiksmas. Kaip ir linijiniai šokiai, kuriuose dalyvavo rekordinis šokėjų skaičius", – aiškino N.Stasiulis.

Lietuvoje sparčiai populiarėjančio stiliaus šokių (angl. linedance) festivalyje pasirodė 1559 dalyviai. Maždaug per 50 min. jie atliko 10 šokių. Unikaliame renginyje dalyvavo šokėjai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Norvegijos bei pasaulinės linijinių šokių federacijos atstovai iš Olandijos.

N.Stasiulio teigimu, abiejų rekordų dokumentai bus forminami bei "Factum" agentūrai pateikti šią savaitę. Kurorto vasaros sezono šventės išvakarėse iniciatyvos ėmėsi ir verslininkai – vienoje Palangos kavinėje buvo iškepta rekordinė pica, kurios skersmuo siekė 2 m 4 cm.

Palangos kultūros centro vadovas teigė nemanąs, jog ekonominės krizės sąlygomis organizuotos šventės programa buvo blankesnė bei pritraukė mažiau dalyvių nei ankstesniais metais.

"Tiek sakantys, kad šiemet dalyvių buvo daugiau, tiek tie, kurie teigia, jog mažiau, mažų mažiausiai neteisūs. Suskaičiuoti būdų nėra. Žiūrint iš šono sakyčiau, jog šventė pavyko. Matyti, kad žmonės linksmi, atsipalaidavę, o kai kurie renginiai pritraukė minias dalyvių", – tvirtino N.Stasiulis.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų