Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai – nelaiminga tauta

2012-12-21 23:59

Naujas tarptautinis tyrimas parodė, kad lietuviai yra aštunti tarp nelaimingiausių tautų pasaulyje. Už lietuvius mažiau teigiamų emocijų rodo tik Singapūro, Armėnijos, Irako, Gruzijos, Jemeno, Serbijos ir Baltarusijos gyventojai.

Bendrovės "Gallup" tyrimas apėmė 148 valstybes, kuriose gyventojų buvo klausiama, ar dieną prieš apklausą jie jautėsi laimingi, gerbiami, pailsėję, juokėsi ir šypsojosi, ar darė ką nors įdomaus.

Šio tyrimo duomenimis, laimingiausi yra Lotynų Amerikos gyventojai.

Apklausos dalyviams buvo pateikti tokie klausimai: ar vakar jautėtės gerai pailsėję, ar vakar su jumis buvo elgiamasi pagarbiai, ar vakar daug šypsojotės ir juokėtės, ar vakar ką nors mokėtės ir darėte įdomaus, ar patyrė daug tokių jausmų vakar?

Lietuvoje teigiamai į visus klausimus apie savijautą atsakė 54 proc. apklaustųjų, Baltarusijoje – 53 proc. Kitų kaimyninių šalių gyventojai patyrė kiek daugiau teigiamų emocijų – Rusijoje šis rodiklis siekė 59 proc., Latvijoje – 61 proc., Estijoje – 67 proc., Lenkijoje – 69 proc.

Daugiausia teigiamų emocijų yra Lotynų Amerikoje – į dešimtuką pateko aštuonios Pietų Amerikos valstybės. Pirmoji vieta atiteko Panamai ir Paragvajui, kur minėtas teigiamas emocijas dieną prieš apklausą sakė patyrę 85 proc. apklaustųjų. Po jų rikiuojasi Salvadoras, Venesuela (po 84 proc.), Trinidadas ir Tobagas, Tailandas (po 83 proc.), Gvatemala, Filipinai (po 82 proc.), Ekvadoras ir Kosta Rika (po 81 proc.).

Šie duomenys akivaizdžiai parodo, kad tradiciniai ekonominiai duomenys nėra tiesiogiai susiję su gyventojų emocijomis.

"Gyventojai Panamoje, kuri yra 90-oje vietoje pasaulyje pagal BVP vienam gyventojui, yra tarp tų, kurie sako dažniausiai patiriantys teigiamų emocijų. Gyventojai Singapūre, kuris užima penktą vietą pasaulyje pagal BVP vienam gyventojui, teigia rečiausiai patiriantys teigiamų emocijų", – pastebėjo "Gallup".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų