Pereiti į pagrindinį turinį

M.Caballe koncertas – išrinktiesiems

Lietuvoje vieši pasaulinio garso operos žvaigždė Montserrat Caballe. Šiandien 77-erių primadona koncertuos uždarame renginyje Vilniuje, Nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Operos žvaigždė į Lietuvą atvyko sekmadienio vakarą. Pirmadienį ji, lydima apsaugos darbuotojų komandos, atvyko į Nacionalinį operos ir baleto teatrą vienintelei repeticijai su teatro orkestru ir Kauno valstybiniu choru. Antradienį kartu su Nomeda Kazlauskaite–Kazlaus žvaigždė dainuos banko "Nordea Bank Lietuva" svečiams labdaros renginyje, kuriame surengtos lėšos bus skirtos Mstislavo Rostropovičiaus fondui.

Koncerte skambės ištraukos iš Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Wolfgango Amadeus Mozarto, Imre Kalmano, Georges Bizet kūrinių.

Koncerto programą sudarė pati M.Caballe. "Tragedijų nebus. Koncerte skambės linksma, šviesi muzika iš operečių, operų aukso fondo", – pastebėjo kartu koncertuosiančio Kauno valstybinio choro vadovas ir vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis.

Galimybė koncertuoti su pasaulinio lygio dainininke iš Ispanijos maloniai nudžiugino Lietuvos muzikos pasaulio atstovus – Kauno valstybinį chorą ir LBOBT orkestrą.

"Tai, kad aukščiausios klasės operos žvaigždė M.Caballe sutinka atskristi į Lietuvą ir čia koncertuoti, yra istorinis atvejis. Ir didžiulė garbė. Nepasakyčiau, kad Kauno valstybiniam chorui dainuoti su Montserrat yra išbandymas ar iššūkis. Tačiau tai yra prestižas, ir šis įvykis į mūsų choro istoriją bus įrašytas didžiosiomis raidėmis. Lygiai taip pat jis galėtų būti įrašytas ir į Lietuvos istoriją", – tikino P.Bingelis.

Iki šiol Kauno valstybinis choras yra konsertavęs su Violeta Urmana, Badri Maisuradze, Paata Burchuladze, Irina Archipova, kitomis žvaigždėmis.

"Kad galbūt laukia koncertas su Montserrat, gavome žinią prieš porą mėnesių. Tačiau visą tą laiką buvo neaišku, ar solidaus amžiaus sulaukusi Montserrat atvyks", – prisiminė P.Bingelis. Galutinis patvirtinimas, kad Montserrat tikrai atvyks, Lietuvą pasiekė balandžio pabaigoje. Pirmoji Kauno valstybinio choro repeticija su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro orkestru vyko vos prieš savaitę. Pirmadienio pavakare planuota vienintelė bendra orkestro, choro ir M.Caballe repeticija.

"Viską turėjome išmokti greitai. Yra buvę atvejų, kad naujiems kūriniams išmokti turėjome parą laiko. Bet mūsų chore dainuoja profesionalai – gauna natas, ir dainuoja. Žinoma, kad kūrinys gerai skambėtų, reikia pasiruošti", – pastebėjo Kauno choro vadovas.

M.Caballe Lietuvoje yra viešėjusi 1997 m. Tuomet dainininkė koncertavo su dukra Montserrat Marti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų