Rudens receptas
1 citrina,
100 g goudos sūrio,
150 g riebios grietinėlės,
150 g riebaus natūralaus skonio jogurto,
50 g lašinių,
500 g moliūgo,
350 g virtų bulvių,
50 g maltų lazdynų riešutų,
2–3 kiaušiniai,
1 šaukštas krakmolo,
parmezano sūrio drožlių,
druskos, kajeno pipirų,
builių.
Nutarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis, sūrį sutarkuoti smulkia trintuve. Sumaišyti pusę sūrio, grietinėlę, jogurtą, citrinos žievelę ir sultis, paskaninti druska ir pipirais. Builio lapelius smulkiai sukapoti, palikti kelis papuošti. 1 šaukštą builių įmaišyti į padažą.
Lašinius supjaustyti šiaudeliais, moliūgą nulupti, išimti sėklas ir stambiai sutarkuoti. Taip pat sutarkuoti ir nuluptas bulves, jas sukrėsti į moliūgo tarkius. Į blynų tešlą suberti likusį goudos sūrį, riešutus, su krakmolu išplaktus kiaušinius, paskaninti druska ir pipirais, likusiais builiais. Lašinukus pakepti ir suberti į daržovių tešlą, galiausiai iš jos iškepti nedidelius blynelius. Iškeptus padėti ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Blynelius patiekti ant kiekvieno uždėjus po truputį padažo, likusį padažą patiekti atskirame inde. Patiekiamą papuošti builių šakelėmis.
Naujausi komentarai