Pereiti į pagrindinį turinį

Nauja cirko artistė gimė Klaipėdoje

2012-08-02 18:15
Nauja  cirko   artistė  gimė  Klaipėdoje
Nauja cirko artistė gimė Klaipėdoje / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Įspūdingi akrobatiniai pasirodymai, juokingi klounai, gyvūnų triukai, muzika, spalvotas šurmulys – tuo jau beveik mėnesį klaipėdiečius džiugina „Baltijos cirkas“. Koks gyvenimas verda už cirko kupolo, žino tik artistai.

Įžengus į cirko užkulisius spalvingų klounų nesimatė, tačiau kelią pastojo keturragis ožys.

„Tai mūsų talismanas Princas. Jis vienintelis pasaulyje toks bebaimis ožys, sugebantis peršokti per degantį lanką“, – pasakojo „Baltijos cirko“ įkūrėjas ir direktorius Petras Variakojis.

Šalimais vaikšto beždžionės. Jų pora Klaipėdoje susilaukė jauniklio. Tačiau motina atsisakė auginti naujagimę, tad mažyle tenka rūpintis cirko artistams. Vos sprindžio dydžio beždžionėlė pakrikštyta Masios vardu.

Naujagimė nelabai domino ir tėvą – išdidus patinėlis Simionas ruošėsi artėjančiam pasirodymui. Aprengtas sceniniu kostiumu jis pamiršo savo prigimtį vaikščioti keturiomis.

„Simionas, dar neprasidėjus cirko numeriui, kaip žmogus vaikšto išsitiesęs“, – juokėsi P. Variakojis.

Ar cirkas gyvūnų kankinimas? Toks klausimas iškilo ir klaipėdiečiams. Buvo gautas skundas dėl cirko arklių, besiganančių šalia esančioje pievoje. Manyta, kad jie netinkamai prižiūrimi, tačiau cirke apsilankę tikrintojai turėjo konstatuoti, kad skundas nepasitvirtino.

Žirgai dieną ganosi pievoje, girdomi vandeniu. Vanduo atnešamas iš cirke įrengto mini vandentiekio. Vakarais gyvūnai įvedami į jiems pastatytą palapinę, kurioje vėsu, pakankamai erdvės ir jiems patiekta visa kupeta šieno.

„Baltijos cirkas“ vienintelis profesionalus cirkas Lietuvoje. Jis yra Europos cirko asociacijos narys.

P.Variakojis pasakojo, kad nuvykus svetur daugelis mano, jog tai valstybinis Lietuvos cirkas. Tačiau Lietuvoje cirko menas lieka lyg ir už visų įstatymų, o dirbantieji cirke, anot P.Variakojo, apie pensiją gali tik pasvajoti.

„Mes esame pasišventę vardan žmonių poilsio, dirbame ir savaitgaliais. Suteikiame galimybę nors dviem valandoms pabėgti nuo rutinos bei rūpesčių“, – atviravo cirko direktorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų