Pereiti į pagrindinį turinį

Paskelbtas mirtino garsaus kaskadininko M. Suttono šuolio vaizdo įrašas

2013-10-05 11:00
Ekstremalas.lt

Garsus ekstremalaus sporto kanalas Epic TV, kuris kūrė dokumentinį filmą apie wingsuit, paskelbė paskutinio garsaus kaskadininko Marko Suttono šuolio vaizdo įrašą. Rašėme, kad Londono Olimpinėse žaidynėse garsaus aktoriaus Daniel Craig, įkūnijusio James Bond, dubleris stadione nusileidęs parašiutu ir sužavėjęs pasaulį žuvo rugpjūtį.

42 metų ekstremalas rengėsi atlikti eilinį šuolį su wingsuit kostiumu netoli Prancūzijos kurortinio miesto Šamoni. Šuoliai su wingsuit buvo mylimiausia garsaus kaskadininko ir parašiutininko pramoga. Deja, rugpjūčio 14 dieną, trečiadienį, niekas net baisiausiame košmare neįsivaizdavo, kad tai bus paskutinysis Mark šuolis.

Dokumentinį filmą kūręs ekstremalaus sporto kanalas Epic TV ketvirtadienį paskelbė paskutinio Mark Sutton šuolio vaizdo įrašą, kuriame įamžintos paskutinės 20 kaskadininko gyvenimo sekundžių.

"Kai Mark žuvo, visi buvome šokiruoti ir atidėjome filmavimą, - teigė Epic TV vadovas Penny Lahi. - Mes ilgai nesiryžome ir galvojome, ar galime paviešinti šį vaizdo įrašą - paskutines Marko gyvenimo sekundes."

42 metų M.Sutton tą lemtingą dieną skriejo 155 mylių per valandą greičiu (apie 250 km/val.)

Ekstremalas žuvo praėjus apie 60 sekundžių po šuolio. Jo draugas, wingsuit meistras Tony Uragallo, teigė, kad Mark iššoko pirmas, prieš pat jį.

Vyrai iššoko Grand-Otannes vietovėje, kurios altitudė - 10,8 tūkst. pėdų.

"Mark pasiūlė skrieti paskui jį. Apsidžiaugiau, nes jis geriau žinojo tas vietas ir galėjo parodyti patikimą skrydžio kelią. Prieš skrydį jis parodė iškeltą aukštyn nykštį, davė ženklą, kad viskas gerai, - pasakojo T.Uragallo. - Po Marko šuolio pasekiau paskui jį. Tačiau skrydžio metu jis staigiai pasisuko kairėn ir ėmė kristi kaip akmuo žemyn."

Jiems tai buvo trečias wingsuit šuolis tą dieną. Abu ekstremalai buvo su GoPro kameromis, tačiau jau po 20 sekundžių buvęs kariškis M.Sutton it akmuo skriejo žemyn.

"Negalėjau tuo patikėti, - tęsė Tony. - Nežinau, ar jis prarado sąmonę, ar jau mirė kritimo metu. Mark buvo mano didvyris. Ir labai skaudu, kad jam  niekuo negalėjau padėti."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų