Pereiti į pagrindinį turinį

Neįtikėtina: prieš metus Prancūzijoje dingusį katiną rado Norvegijoje

2024-08-05 10:37

Kojomis daugiau nei 2 tūkst. kilometrų, dalis jų – jūra. Tokią kelionę įveikė vienoje prancūzų šeimoje auginamas katinas. Prieš metus jis dingo.

Murziną ir valkataujantį katiną Norvegijos gyvūnų apsaugos draugijos nariai aptiko garaže. Paaiškėjo, kad šis katinas vardu Mustikas maždaug prieš vienerius metus dingo iš namų.

„Nemanau, kad jis būtų išgyvenęs dar savaitę. Iš jo buvo likę tik kaulai“, – teigė Norvegijos gyvūnų apsaugos draugijos atstovė Vibeke Wensell Hakkebo.

Visą tą laiką Mustikas klajojo Norvergijos gatvėmis, tačiau įdomiausia tai, kad šis keturkojis yra visai ne iš Norvegijos. Jo namai yra Prancūzijoje.

LNK stop kadras.

Nemanau, kad jis būtų išgyvenęs dar savaitę. Iš jo buvo likę tik kaulai.

„Kai jis pateko pas mus, niekaip nebūtume galėję pasakyti, kad tai katinas iš Prancūzijos. Kai dingo, jis atrodė visiškai kitaip. Laimei, turėjo identifikacinį kodą“, – šnekėjo Norvegijos gyvūnų apsaugos draugijos atstovė Frida Pettersen.

Niekas nežino, kokiu būdu Mustikas iš Prancūzijos nukeliavo į Norvegiją, tik jis pats.

„Labas, mano Mustikai, aš čia. Mustikai, ar matai mane?“, – telefonu kalbėjo katės šeimininkas Jean-Phillipe Vanier.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Surastas katinas iš Norvegijos į Prancūziją buvo parskraidintas lėktuvu. Kelionę namo suorganizavo jį radusi Norvegijos gyvūnų apsaugos draugija. Anksčiau jiems neteko organizuoti kelionių keturkojams.

„Tai bus pirmas kartas. Niekada to nedarėme anksčiau“, – pasakojo Norvegijos gyvūnų apsaugos draugijos atstovė.

Po vienerių metų klaidžiojimo svetimoje šalyje, katinas Mustikas laimingai sugrįžo namo.

LNK stop kadras.

„Šeši mėnesiai Norvegijos gatvėse. Manau, kad jis dabar nori būti tik namuose. Kaip ir aš. Esu pagyvenęs, o Mustikas dar senesnis. Jis – mano geriausias draugas“, – sakė katino šeimininkas.

Šeimininkas nepaprastai džiaugiasi, kad jo augintinis vėl namie, o ir katinas tokio nuotykio tikriausiai daugiau niekada nenorėtų pakartoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų