Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens receptai: Burokėlių mišrainė žiemai ir žalių kopūstų mišrainė

Gydytoja kaunietė Irena Karalkevičienė įsitikinusi, kad mišrainėse, kuriose yra daug skaidulinių daržovių (morkų, burokėlių), greitina ir gerina virškinimą. O žiemai paruoštos daržovių mišrainės – ne tik skanus patiekalas, bet ir puiki užkanda neturint laiko gaminti sudėtingą patiekalą.

Burokėlių mišrainė žiemai

1 kg virtų pailgų burokėlių,
0,5 kg svogūnų,
0,5 kg paprikos,
200 g cukraus,
pusė šaukšto rupios druskos,
0,5 l aliejaus,
150 ml acto (9 proc.).

Pakepinti su trupučiu aliejaus supjaustytus svogūnus ir papriką ir sumaišyti su virtais tarkuotais burokėliais, cukrumi, druska, actu ir aliejumi. Masę pakaitinti iki 90 laipsnių, sudėti į užsukamus stiklainius.

Žalių kopūstų mišrainė

5 kg supjaustytų kopūstų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 kg paprikos,
5 šaukštai rupios druskos,
0,5 kg cukraus,
0,5 l aliejaus.

Į susmulkintas daržoves suberti cukrų, druską ir supilti aliejų. Viską gerai sumaigyti, sudėti į 3 l talpos ar mažesnius stiklainius ir laikyti šaltai (galima šaldytuve), uždengtus paprastais dangteliais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų