Quantcast

Rudens receptas: Gardžios salotos

Bet kokios spalvos (tiks ir įprastos) salotų gūželė arba panašus kiekis salotų lapų,
300 g žuvies filė,
po 12–14 raudonų ar mėlynų vynuogių,
mažas ryšulėlis salierų ar petražolių lapų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai obuolių acto,
1 kupinas šaukštas išlukštentų saulėgrąžų,
pusės citrinos sultys,
druskos, žiupsnelis cukraus ar skysto medaus, juodų maltų pipirų.

Stambiai supjaustyti salotų lapus, smulkiai – salierus ar petražoles, o virtą su prieskoniais žuvies filė – gabaliukais. Viską sudėti į indą, sudėti vynuoges, pagal skonį pridėti druskos ir pipirų, atsargiai sumaišyti.

Į alyvuogių aliejų išspausti pusės citrinos sultis, įpilti obuolių acto, paskaninti cukrumi ar medumi, atidžiai išmaišyti ir užpilti ant salotų. Palikti pusvalandžiui. Prieš paduodant į stalą, salotų viršų pabarstyti saulėgrąžomis (galima moliūgų sėklomis).


Šiame straipsnyje: salotos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Ach, kaunadienė specializaciją keičia!
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių