Rudens receptas: Kazimiero kepsneliai Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens receptas: Kazimiero kepsneliai

Kaunietis Kazimieras Starkevičius, minimas kaip vienas realiausių kandidatų į naujuosius žemės ūkio ministrus, neslepia nesibodįs ne tik ūkio darbų, bet ir kulinarijos. Laukdamas svečių jis žino: šaldiklyje tikras ras geros kiaulienos (skerdienos iš pačių ūkyje užaugintų kiaulių), iš kurios pagamins skanių kepsnelių.

Kaip ir daugelis vyrų, K.Starkevičius negali pasakyti tikslaus patiekalo recepto, tačiau jau yra patyręs, kad kepsneliams geriausiai tinka kiaulienos nugarinė. Ją reikia supjaustyti piršto storio gabaliukais, paskaninti druska, pipirais, smulkintu česnaku ir prieskoniniais žalumynais. K.Starkevičius jų randa vasarą savo darže, o žiemą naudoja džiovintų ir smulkintų prieskoninių žalumynų mišinį. Taip paruošti nugarinės gabaliukai marinuojami pusdienį arba ilgiau, o po to kepami ant grotelių.

"Nenaudoju jokiu "žibalinių" anglių – tik gerą kietmedžio medieną. Tam tinka net ir senos obels šakos, kurių visada surandu savo sode. Kepsneliams iškepti ant kietmedžio žarijų pakanka 10–15 min.

"Gatavus kepsnelius dedu į didelį molinį indą, pašlakstau raudonu vynu ir uždengiu dangčiu. Po kelių minučių kepsneliai gatavi", – pristatė savo mėgstamą patiekalą K.Starkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra