Rudens receptas: Linų sėmenų užtepėlė Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens receptas: Linų sėmenų užtepėlė

Sveikų patiekalų karalienė ir Žolinčių akademijos prezidentė kaunietė Danutė Kunčienė primena, kad artėja pasninko metas. Tad pats laikas pamėginti dabar pasigaminti tokiam metui tinkamų nekasdienių sveikų valgių, kad žinotume, kurie iš jų patiks pasninkauti linkusiai šeimai. "Linų sėmenų užtepėlę aš vadinu karališkąja, nes ji yra labai naudinga mūsų organizmui", – tvirtina Danutė.

Stiklinė linų sėmenų,
maždaug 300 g moliūgo,
svogūno ropelė arba žalias poras,
krapų, petražolių (galima pakeisti salierų lapeliais), baziliko (žalių ar džiovintų smulkintų lapelių), aliejaus.

Sausoje keptuvėje trumpai (kad nepradėtų šokinėti iš keptuvės) pakaitinti linų sėmenis. Kai jie atšals, sumalti kavamale. Svogūno ropelę arba porą smulkiai supjaustyti ir pakepinti su lydytu sviestu arba aliejumi, pridėti maltų linų sėmenų, sutarkuoto moliūgo, susmulkintų krapų, salierų lapelį, baziliko (galima įberti baziliko miltelių), įpilti vandens tiek, kad mišinys taptų norimo tirštumo. Tuomet masę pakaitinti kelias minutes – ir užtepėlė gatava. Jei reikia, galima paskaninti ir druska ar kitais mėgstamais prieskoniais.

Danutė pataria šią užtepėlę ragauti užtepus ant žalio agurko ar virtos morkos griežinėlių (tam itin tiks virta padruskintame ir paskanintame medumi vandenyje morka ar cukinijos dalis). Tinka tepti ir ant duonos. Užtepėlės viršų pravartu papuošti padruskintame ir medumi paskanintame vandenyje virtų morkų griežinėliais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra