Skilandis tapo ES pripažintu tradicinės gamybos mėsos gaminiu. Europos Komisija įregistravo jį Garantuotų tradicinių gaminių registre.Tai pirmasis lietuviškas gaminys, kurio tradiciškumas pripažintas ES lygiu.
Praėjus 20 dienų nuo šio sprendimo paskelbimo ES oficialiajame leidinyje, nuo vasario 3 d., gamintojai skilandį turės pažymėti specialiu ženklu "Garantuotas tradicinis gaminys".
Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba dar pernai kreipėsi ES institucijas, siekdama apsaugoti skilandžio vardo naudojimą.
Tada tarnyba, kuri yra atsakinga už skilandžio aprašymą, įvardijo skilandį kaip iš jautienos ir kiaulienos pagaminta dešrą, pagardintą druska, pipirais, gvazdikais, česnakais, įdarytą į kiaulės pūslę arba viršutinę karvės žarnyno dalį. Dešra turi būti karštai rūkoma ne mažiau kaip 15 dienų, deginant lapuočių medžių malkas, tuomet džiovinama.
Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse saugoma medžiaga rodo, kad žodis "skilandis" minimas dokumentuose iš įvairių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vietų jau XVI–XVIII a.
Naujausi komentarai