Pereiti į pagrindinį turinį

Sunegalavęs kengūra Bethovenas sveiksta

2010-08-04 11:38
Sunegalavęs kengūra Bethovenas sveiksta
Sunegalavęs kengūra Bethovenas sveiksta / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Lietuvos zoologijos sode eiline lankytojų neapdairaus vaišingumo auka tapusi jaunutė kengūra Bethovenas jau ne pirmą parą gelbstima lašelinėmis. Lietuvos veterinarijos akademijoje atlikus praėjusią savaitę staiga sunegalavusio gyvūno kraujo tyrimus, paaiškėjo, kad patikli kengūra apsinuodijo netinkamu jai maistu, kuriuo gyvūną vaišino Lietuvos zoologijos sodo lankytojai.

"Jūs neįsivaizduojate, ką mes randame voljeruose, pasibaigus sodo darbo laikui. Manau, kad reikėtų kada nors surengti parodą tų rastų valgomų ir nevalgomų daiktų", – pasakojo Lietuvos zoologijos sodo Žinduolių skyriaus vyresnioji zoologė Rimgailė Petelytė-Brazaitienė.

Anot sodo darbuotojos, lankytojai visai nepaiso užrašų, kuriuose prašomi nešerti globotinių, todėl vasarą ne vienas gyvūnas suserga, nes suėda jam neįprasto maisto.

"Mažieji sodo lankytojai negaili gyvūnams net savo ledinukų – primeta tų saldumynų su pagaliukais į voljerus, bet tokios ir panašios vaišės kai kuriems gyvūnams yra labai pavojingos", – priminė biologė.

Prieš gerą mėnesį iš Helsinkio į Zoologijos sodą Kaune atvežtos penkios kengūros greitai apsiprato su savo nauja buveine, nepajuto jokių raciono pokyčių, nes kasdien gauna šviežių salotų lapų, agurkų, pomidorų, morkų, obuolių, kitų daržovių ir vaisių, avižinių ar miežinių dribsnių ir kitų produktų, prie kurių buvo įpratusios gyvendamos Suomijoje. Netrukus šias sodo augintines turėtų pasiekti specialių kombinuotųjų pašarų siunta iš užsienio. Todėl lankytojai gali būti ramūs: Zoologijos sode atidžiai rūpinamasi penkių kengūrų – dviejų patinėlių ir trijų patelių – mityba.

"Beje, šiemet galime sulaukti ir jų prieauglio, nes viena kengūrų dabar rujoja, o vaisių nešioja trumpai – apie mėnesį. Žinoma, kengūriuką, kuris kengūra atsiveda sterblėje, pamatytume gal tik po pusmečio. Mat tiek laiko mažylis augtų maitindamasis motinos pienu kengūros sterblėje", – aiškino R.Petelytė-Brazaitienė.

Laukiant šio stebuklo verta prisiminti Zoologijos sodo darbuotojų prašymą – niekuo nevaišinti šios laukinės gyvūnų buveinės gyventojų. Tegul jie auga sveiki ir dauginasi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų