Pereiti į pagrindinį turinį

Teatro aikštėje netrūks ir svingo

2012-05-29 23:59

Kaip ir kasmet, festivalis stengiasi pristatyti kuo įvairesnius džiazo stilius, kad koncertai teiktų džiaugsmo kuo platesniam žiūrovų ratui. Mėgstantys jaunatvišką energiją skleidžiantį svingą, šio stiliaus muzikos išgirs tiek penktadienį (birželio 1 d.) tiek sekmadienį (birželio 3 d.). Patys pirmieji penktadienį Teatro aikštėje pasirodysiantys "Secret Swing Society" žada klausytojams teigiamos energijos užtaisą. Vienas iš grupės įkūrėjų – garsaus Lietuvos saksofonisto Petro Vyšniausko sūnus Dominykas Vyšniauskas pristato šį tarptautinį kolektyvą.

XVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Liko 4 dienos

– Kaip kilo idėja suburti tokią tarptautinę, energingai žaismingą grupę?

– Tai nutiko studijų metu. Prieš keletą metų Amsterdame, kaip ir kasmet, balandžio mėnesio pabaigoje vyko Olandijos karalienės dienos gimtadienio šventė. Jos metu gatvės knibžda veiksmo, kanalai pilni valčių su oranžine spalva apsirengusiais besilinksminančiais žmonėmis. Mieste skamba įvairi gatvės muzika. Štai ir mes kartu su draugais užsimanėme pagroti gatvėje. Mums visiems tai taip patiko, kad po to karto nutarėme suburti ansamblį.

Nors beveik visi studijavome džiazo muziką, tačiau kažkaip sugebėjome pamiršti, koks smagumas slypi ankstyvojo džiazo paprastume – Duke Ellingtone, Django Reinhardt bei kitų ankstyvųjų džiazo pradininkų motyvuose. Tarsi vėl iš naujo atradome šią muziką.

– Kaip jūs repetuojate, kuriate muziką, kai grupės nariai yra iš skirtingų šalių?

– Pagrindinis būdas išlaikyti mūsų ansamblį – tai visiems susitikti vienoje vietoje. O dabar, kaip žinoma, keliauti nėra labai sudėtinga. Trys iš mūsų vis dar tebegyvena Amsterdame, stengiasi nenutraukti koncertinės veiklos grodami drauge ar pasikviesdami kokį svečią. Kas keletą mėnesių pats vykstu į Amsterdamą, kur susitikę repetuojame, išmokstame kelis naujus kūrinius ir, žinoma, koncertuojame.

– Ką jums reiškia dalyvauti ir koncertuoti XVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalyje?

– Klaipėda man yra labai savas miestas, juolab kad čia gyvenau beveik penkerius metus. Visada malonu čia sugrįžti. Be galo džiaugiuosi, kad festivalio organizatoriai šiemet mus pasikvietė. Esam dar gana jaunas ansamblis. Tai bus trečias kartas, kai grojame dideliame džiazo festivalyje. Su "Secret Swing Society" lig šiol esame dalyvavę "Reikjaviko Jazz", bei "Jazz Maastricht" renginiuose, todėl išties džiugu vėl sulaukti dėmesio iš dar vieno rimto džiazo muzikos festivalio.

– Ko jūs ir jūsų grupė tikisi iš Klaipėdos pilies džiazo festivalio?

– Tikimės, kad oras bus geras ir kad klaipėdiečiams patinka senas geras svingas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų