Pereiti į pagrindinį turinį

Traukinys laukia kino mėgėjų

2008-10-11 09:00
Traukinys laukia kino mėgėjų
Traukinys laukia kino mėgėjų / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Jauno serbų režisieriaus Stefano Arsenjevičiaus juostos "Meilė ir kiti nusikaltimai" demonstravimu prasidėjo Antrasis tarptautinis Kauno kino festivalis. Kino gurmanams ir visiems, besidomintiems 24 kadrus per sekundę parodančiu senu technikos išradimu, skirtas renginys savo moto pasirinko šūkį "Traukinys nelaukia!" ir ragina paskubėti į gero kino traukinį.

Šį savaitgalį "Forum Cinemas" "Akropolyje" ir kino sale virsiančioje Kauno valstybinio dramos teatro scenoje festivalis pristato garsių Europos kūrėjų filmus, tokius kaip Belgijos režisierių brolių Jeano-Pierre ir Luco Dardenne'ų "Lornos tylėjimas" ar olandų režisierės Nanouk Leopold "Volfsbergenas".

Kaune ir Vilniuje per vienuolika dienų festivalis pristatys 45 filmus, suskirstytus į šešias programas: "Pasakojimai", "Muzika, keičianti pasaulį", "Naujasis Airijos kinas", "Šimtas pavasarių" (programa, skirta Vytautui Kernagiui atminti), "Traukinių laikas" ir "Tapatumai".

Pastaroji programa – didžiausia, jos filmuose analizuojami personažų asmeniniai pasirinkimai. "Kiekvienas gali atsidurti situacijoje, kurioje iki tol galiojusios normos, vertybės netenka prasmės: turbūt geriausiai tai yra pajutę emigrantai bei visuomenės užribyje atsidūrę žmonės. Tuomet tenka iš naujo stengtis suprasti save ir tai, kaip, neprarasdamas orumo, gali išlikti besikeičiančiame pasaulyje", – tvirtino vienas festivalio rengėjų Tomas Tengmarkas. Renginio organizatoriai įsitikinę, kad šiuolaikinės visuomenės nariai privalo apie tai susimąstyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų