Pereiti į pagrindinį turinį

Tuoktis – miesto parke?

2009-02-07 09:00

Vilniaus meras Juozas Imbrasas siūlo patiems miestiečiams leisti pasirinkti norimą santuokų vietą. Mero teigimu, iškilmingos vestuvių ceremonijos galėtų vykti Vilniaus rotušėje, Verkių parke ar rūmuose arba kokioje kitoje vilniečių pamėgtoje reprezentacinėje miesto vietoje.

Susirūpinęs jaunavedžių poreikiais miesto vadovas jau kreipėsi į teisingumo ministrą Remigijų Šimašių ir Teisingumo ministerijoje formuojamą Civilinio kodekso pataisų darbo grupę. J.Imbrasas siūlo keisti santuokos registravimo vietą reglamentuojantį straipsnį.

"Gauname nemažai vilniečių pasiūlymų registruoti santuokas Vilniaus rotušėje, tačiau ten negalime įsteigti Civilinės metrikacijos įstaigos. Mus varžo Civilinis kodeksas. Jei kodeksas būtų pataisytas ir vilniečiai kartu su miesto taryba galėtų pasirinkti norimą santuokų vietą, tuomet iškilmingos ceremonijos galėtų vykti galbūt Rotušės rūmuose, vasarą Verkių parke ar rūmuose, o gal kokioje kitoje vilniečių pamėgtoje reprezentacinėje miesto vietoje", – sako Vilniaus meras.

Jo teigimu, labai svarbu, kad atsirastų galimybė vilniečiams patiems pasirinkti, o miesto tarybai – savarankiškai nuspręsti.

Dabartinėje Civilinio kodekso redakcijoje numatyta, kad santuoka registruojama vieno iš susituokiančiųjų arba jų tėvų gyvenamosios vietos civilinės metrikacijos įstaigose, taip pat Lietuvos Respublikos konsulinėse įstaigose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų