Vasaros receptas
Apie 350 g baklažanas,
50 g petražolių,
2–3 česnako skiltelės,
30–40 ml sezamų pastos,
4 šaukštai citrinų sulčių,
druskos, pipirų.
Visą baklažaną pašauti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 240 laipsnių, ir kepti apie 30–40 min. Iškeptą balkažaną uždengtame inde šiek tiek atvėsinti. Tuo tarpu smulkiai supjaustyti petražoles ir česnako skilteles. Baklažaną perpjauti pusiau, išskobti vidų ir jį susmulkinti smulkintuvu. Į balkažano košę sudėti sezamų pastą, suberti petražoles, česnaką, supilti citrinų sultis, paskaninti druska ir pipirais. Vietoj sezamų pastos galima dėti nedidelių pomidorų skiltelių arba smulkintų alyvuogių. Valgyti su turkiškais paplotėliais.
Naujausi komentarai