Žinoma sveiko maisto ir gyvensenos propaguotoja Danutė Kunčienė į "Šilo" pradinę mokyklą, pasirinkusią etnokultūrinę vaikų ugdymo pakraipą, atėjo nešina krepšiu vaisių ir daržovių, putinų ir šermukšnių uogų bei jų džiovintuvu, jau išdžiovintų vaisių ir daržovių mišiniu.
Vienoje iš klasių, kurioje vyko neįprastų traškučių gaminimo pamoka, vaikai sėdėjo prie įvairiomis daržovėmis, obuoliais, slyvomis, bananais apkrautų stalų ir atidžiai juos pjaustė ant medinių lentelių. Vieniems ši užduotis buvo nepažįstama, o kiti, įpratę prie panašaus darbo namuose, gan lengvai su ja susidorojo.
Vaikai iš pradžių ragavo žalių daržovių, o po to – džiovintų. Visi nutarė, kad pastarosios skanesnės ir todėl noriai kibo į darbą: nuskustas skustuku morkas drožė ir toliau – jų rusvos garbanėlės su nedidelių obuolių riekutėmis ar plonomis skiltelėmis, vyšninės spalvos mažų burokėlių riekutėmis ar garbanėlėmis gulė į skirtingus džiovintuvo skyrius. Mat kiekviena daržovė ar vaisius išdžiūsta skirtingu laiku – per 4–8 valandas.
"Džiaugiamės, kad per vieną pamoką išmokstama pasiruošti morkų, burokėlių, cukrinių runkelių, pastarnokų, kaliaropių, bananų, obuolių, pomidorų ir slyvų traškučių, kurių mišinys labai patiko vaikams. Dabar jie galės tokių ar panašių traškučių, pagamintų namie, atsinešti į mokyklą", – kalbėjo šią neįprastą pamoką stebėjusi mokyklos direktorė Rūta Gaidienė.
Šios pamokos mokykloje unikalios tuo, kad ne tėvai vaikus, o pastarieji tėvus mokys, kaip pasiruošti skanių ir sveikatai vertingų traškučių.
Naujausi komentarai