Pereiti į pagrindinį turinį

Zoologijos sodo sezonas atidarytas!

2009-05-11 09:00
Atrakcija: kauniečių šeimos mėgsta laisvalaikį leisti Zoologijos sode.
Atrakcija: kauniečių šeimos mėgsta laisvalaikį leisti Zoologijos sode. / Tomo Raginos nuotr.

Sekmadienio rytmetį Zoologijos sode užvirė šurmulys – darželinukų ir pradinukų spektakliais, dainomis, baikerių klubo "Vilkai" šou ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos pučiamųjų orkestro koncertu atidarytas naujasis Zoologijos sodo sezonas.

Vienintelio Lietuvoje zoologijos sodo atidarymo šventės organizatoriai džiūgavo, kad sinoptikų žadėto lietaus taip ir nebuvo – renginys sutraukė būrius vaikų su tėveliais. Mažieji kauniečiai, susėdę ant vejos, karpė ir akvarele spalvino gėles, kuriomis vėliau papuošė mėgiamiausių sodo gyventojų narvus. Darželinukai gyvūnams ir smalsiems žiūrovams surengė lėlių teatrą – jiems buvo sekamos pasakos apie miško žvėrių nuotykius.

Berniukai su tėveliais būriavosi prie baikerių klubo "Vilkai" motociklų. Kauno baikeriai, kurie nuo šių metų pasižadėjo globoti Zoologijos sodo vilkus, mielai pasakojo susidomėjusiesiems apie savo klubą ir motociklų techninius duomenis.

Lietuvos zoologijos sode gyvena 6 klasių gyvūnai: 17 rūšių vabzdžiai, 58 rūšių žuvys, 4 rūšių varliagyviai, 35 rūšių ropliai, 73 rūšių paukščiai ir 85 rūšių žinduoliai. Sode globojama beveik 3 tūkst. 272 rūšių gyvūnų.

Lietuvos zoologijos sodas atidarytas 1938 m., tuomet jame buvo 40 eksponatų, kuriuos iš kitų zoologijos sodų atvežė ir padovanojo profesorius Tadas Ivanauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų