Pereiti į pagrindinį turinį

Antra diena Kaune – E. Sheerano ritmu

Visi keliai ir vėl į Kauną! Sekmadienio vakarą tūkstančiai Edo Sheerano gerbėjų plūdo į  Dariaus ir  Girėno stadioną. Pagailėję pinigų bilietams, pledus tiesė Ąžuolyne.

Sekmadienio ryto tyla buvo apgaulinga ir tiksliai iliustravo posakį „Tyla prieš audrą“. Po nakties linksmybių vidudienį ėmė budintis pirmoji Edo Sheerano gerbėjų partija, o po pietų miestą užplūdo ir antroji.

Skaičiuojama, kad per dvi dienas koncertą pamatys virš 80 tūkst. žiūrovų, o tai – gerokai daugiau nei kada nors anksčiau yra surinkęs koks nors kitas Baltijos šalyse koncertavęs užsienio atlikėjas ar grupė.

Kaip ir šeštadienį, į Dariaus ir Girėno stadioną britų žvaigždės gerbėjai ėmė plūsti dar gerokai prieš renginį. Vieni taisėsi ant suolelių, kiti nusėdo šaligatvius. Portalo „Kauno diena“ kalbinti žmonės neslėpė, kad E. Sheerano koncertas – įsimintiniausia šios vasaros akimirka, dėl kurios teko keisti net atostogų planą.

„E. Sheroono koncertas mums padėjo nuspręsti, kokia kryptimi keliausime vasarą. Lietuvą bet kokiu atveju norėjome aplankyti“, – kalbėjo švedė Sarah. Kelių dienų atostogas pasiėmė ir Laima iš Latvijos. Kaune apsistojusi pas savo bičiulius, mergina vylėsi ne tik gerai praleisti laiką koncerte, bet ir geriau pažinti Kauną.

Užsienio svečiai gausiai užgulė ir palapinę, kurioje buvo galima įsigyti atributikos, skirtos  rekordus mušančio ir įspūdingu 360 laipsnių šou išsiskiriančio E. Sheerano turui „+ – = ÷ x Tour“ („The Mathematics Tour“). Gerbėjai negailėjo 125 eurų už džinsinius švarkelius ir lengva ranka iš piniginių traukė po 40 eurų už marškinėlius.

Visgi, daugiausia į Dariaus ir į Girėno stadioną skubėjo lietuviai – kauniečiai ir kitų miestų melomanai. Kas su šeimomis, kas su draugais ar darbo kolektyvais.

„Čia bus savotiškas vasaros uždarymo vakarėlis ir savaitgalio pratęsimas“, – kartu su kolegomis iš sostinės į Kauną atvykęs Rokas juokavo, kad vienos įmonės darbuotojai Vilniuje pirmadienį bus nepasiekiami.

Šurmuliavo ne tik stadiono prieigos, bet ir Ąžuolynas. Miestiečiai su šypsena kalbėjo, kad tiek gamtos mylėtojų senieji ąžuolai jau senokai buvo matę. Ištiesę pledus, su maisto dėžutėmis ir gėrimais kauniečiai rėmėsi į medžių kamienus ir sėdėti taip buvo pasiruošę iki kol baigsis koncertas.

„Vakar čia buvau su viena drauge, šiandien atsivedžiau kitą. Vienoje vietoje pro medžių vainikus galima matyt net ekraną su vaizdu. Kam leisti pinigus?“, – kaunietė Lina džiaugėsi, kad tokiems koncerto stebėtojams kaip ji, oras antrą dieną iš eilės buvo dėkingas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų