Pereiti į pagrindinį turinį

Atverk langus – penktadienis

2013-11-15 03:00

Vasarą ne vieną kaunietį stebino Laisvės al. sklindanti netikėta muzika, skaitomos eilės, piešiantys dailininkai, dalyvaujantys projekte "Atverk langus – penktadienis", kuris atvėsus orams langus jau užvėrė, tačiau taip pat skambiai: su muzika, daile, poezija, šokiu.

Susirinkusieji į baigiamąją projekto "Atverk langus – penktadienis" popietę Irenos Mikuličiūtės dailės galerijoje pasijuto tarsi vasarą, kai vėl skambėjo muzika, eilėraščiai, susibūrė dailininkai. Tik šįkart jie nebepiešė: sustabdytos vasaros akimirkos, nerūpestingos nuotaikos puošė galerijos sienas, nuo kurių žvelgė koncertuose dalyvavę muzikantai, stabtelėję klausytojai, projekte dalyvavę menininkai.

"Norėjome, kad vasarą žmonės nebėgtų tekini namo, kai galima pasėdėti kavinėje, kurioje šurmuliuoja menininkai, liejasi gera muzika, skaitoma poezija, šilta ir gera", – uždarymo popietėje kalbėjo Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininkė Zita Bružaitė.

Regis, visa tai pavyko įgyvendinti: yra puikių prisiminimų, nuomonių, o ant I.Mikuličiūtės galerijos sienų – ir savotiškų įrodymų, kuriuos paliko dailininkai Romanas Averincevas, Raimundas Majauskas, I.Mikuličiūtė, Gintautas Vaičys, Auris Radzevičius, Ignas Račius.

Su kompozitorių sąjunga bendradarbiaujanti I.Mikuličiūtės galerija jau ne kartą yra pakvietusi į muzikos ir dailės sintezės renginius: pernai, vykstant šiuolaikinės muzikos festivaliui "Iš arti", čia vyko įspūdingas koncertas-performansas, kuriame kompozitoriai skaitė natas iš paveikslų. Giedrius Kuprevičius, Vidmantas Bartulis, Zita Bružaitė, Tomas Kutavičius, pasitelkę muziką, klausytojams perdavė tai, ką jie mato paveiksluose. Kiek anksčiau galerijoje nuskambėjo "Tylos mišios".

Šįmet festivalio "Iš arti" išvakarėse ir buvo uždaryti vasaros meninių penktadienių vakarai. Skambėjo prancūziška muzika, kurią atliko pianistė Šviesė Čepliauskaitė ir fleitininkė Viktorija Zabrodaitė, poetė Tautvyda Marcinkevičiūtė skaitė eiles, regis, visai netikėtai iš kažkur atsirado "Auros" šokėja ir muziką išjautė šokiu, kuždėjosi dailininkai ir laukė, kol prie jų piešinių prieis žiūrovas ir galbūt ko nors paklaus, o gal piešinyje atpažins save.


Kas: Projekto "Atverk langus – penktadienis" paroda
Kur: I.Mikuličiūtės dailės galerijoje
Kada: iki lapkričio 16 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų