Pereiti į pagrindinį turinį

G. Drukteinis: lietuviai dar neišmoko tinkamai valgyti mėsainių

2016-05-25 12:24
DMN inf.

Iš Vakarų į Lietuvą atkeliavęs mėsainis vis labiau užkariauja lietuvių gurmanų širdis. Visgi etiketo specialistas Giedrius Drukteinis sako, kad lietuviai valgyti mėsainių dar neišmoko.

V. Skaraičio / BFL nuotr.

Svarbu žinoti, kad šį vakarų virtuvės pasididžiavimą derėtų valgyti be įrankių. 

„Lietuvoje nėra įsitvirtinusios mėsainių valgymo kultūros, tad žmonės dažnai eksperimentuoja – vieni juos valgo su peiliu ir šakute, kiti – taip, kad iš vienos pusės kandant, krenta pro kitą. Nieko čia keisto, juk yra žmonių, kurie ir šokolado batonėlį gali suvalgyti naudodamiesi peiliu“, – sako G. Drukteinis.

Etiketo žinovas mano, kad taip yra dėl skirtingo kultūrų požiūrio į sumuštinį. „Veikiausiai įsitvirtinti mėsainių „kultui“ mūsų šalyje trukdo tai, kad nuo senų laikų iki dabar skiriasi lietuvių ir vakariečių požiūris į tai, ką mes vadiname sumuštiniu. Lietuviams sumuštinis yra „atviras“ – neužvožtas antra duonos ar batono rieke, o kitose kultūrose – ir JAV, ir pietuose – sumuštinis yra veikiau suvožtinis. Duona iš abiejų pusių, o jos viduje – pasirinktos gėrybės“, – aiškina G. Drukteinis.

Įvairių gudrybių ir paslapčių, kaip paruošti nepakartojamą mėsainį, dar vadinamą „burgeriu“, kaip jį teisingai valgyti bus galima sužinoti gegužės 28 d. Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ vyksiančioje mėsainių šventėje „Burger fiesta“. Renginyje bus galima ne tik pamatyti, kaip ruošiamas maistas, gauti receptų ir patarimų, mėgautis maistu, bet ir sudalyvauti mėsainių valgymo varžybose, taip pat pasivaišinti tinklaraščio „Maisto klubas“ komandos gaminamais mėsainiais.

Šventės lankytojams liūdėti neleis gatvės muzikantų ir didžėjaus pasirodymai. Vaikai taip pat nenuobodžiaus – kiekvienas galės nupiešti po savo svajonių mėsainį ir už tai gauti prizų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų