Pereiti į pagrindinį turinį

Į Kauną užsuks rašytoja K. Sabaliauskaitė

2013-11-28 09:40 diena.lt inf.
Kristina Sabaliauskaitė
Kristina Sabaliauskaitė / A. Ufarto / BFL nuotr.

Lapkričio 29 d., penktadienį, rašytoja, menotyrininkė Kristina Sabaliauskaitė surengs du susitikimus Kaune, Vytauto Didžiojo universitete. Ji diskutuos su prof. Leonidu Donskiu ir dalyvaus tradiciniame VDU teatro renginyje „Uždaras vakaras. Persona grata“.

Visi, kuriems artimas kultūros ir knygų pasaulis, kviečiami 14 val. dalyvauti pokalbyje VDU didžiosios salės fojė (S. Daukanto g. 28). Šv. Kristoforo, Jurgos Ivanauskaitės premijos ir kitų apdovanojimų laureatė, pripažintų ir populiarių romanų autorė K. Sabaliauskaitė universitete diskutuos su europarlamentaru, filosofu, VDU profesoriumi L. Donskiu, kuris pažymėjo, kad susitikimai su šia rašytoja niekada nėra vienalypiai.

„Ši intelektualios prozos ir Bildungsromano meistrė yra ir menotyrininkė bei mokslų daktarė, kurios keliai natūraliai veda į akademinę aplinką, ir sykiu rašytoja, mylima savo skaitytojų ir turinti ką jiems papasakoti apie skaitymo ir rašymo paslaptis. Po „Silva rerum II“ ir „Danieliaus Dalbos“ pasirodymo K. Sabaliauskaitė savo dabartinę kūrybą jau aptarinėjo Europos Parlamente. Dabar jos keliai ją atveda į VDU – universitetą, kuriame istorijos ir kultūros studijos, moderniojo gyvenimo ir laisvės keliamos įtampos bei literatūrinė vaizduotė yra itin glaudžiai persipynusios“, – viešnią pristatė prof. L. Donskis.

Tos pačios dienos vakare, 19.30 val., VDU teatre (S. Daukanto g. 25) K. Sabaliauskaitė bus persona grata (lot. pageidaujamas asmuo) „Uždarame vakare“, kurį ves prof. L. Donskis ir doc. dr. Alfredas Chmieliauskas. Persona grata šiuose tradiciniuose renginiuose yra žvaigždė, apie kurią sukasi kaskart vis kitoks spektaklis su chorais, vaizdais ir gyva muzika.

Teatro renginyje su rašytoja susitiks bohemos atstovai, intelektualai, kultūros mylėtojai, visi, norintys pabendrauti su ypatinga viešnia. Vakaro pratęsimas numatomas kavinėje „Kultūra“ (K. Donelaičio g. 16).

VDU darbuotojams ir studentams įėjimas į „Uždarą vakarą“ nemokamas. Kitiems bilietai – nuo 10 iki 20 litų. Juos platina „Tiketa“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų