Pereiti į pagrindinį turinį

„Islamas Lietuvoje“ – menininkės akimis

2016-05-03 13:21
DMN inf.

Gegužės 6 d. 18.30 val. Kauno įvairių tautų kultūrų centre (Šv. Gertrūdos g. 58) atidaroma fotomenininkės Neringos Rekašiūtės paroda "Islamas Lietuvoje".

Tai fotografinis, dokumentinis ir meninis pasakojimas apie įvairias islamo religijos formas Lietuvoje. Parodoje eksponuojama 15 fotografijų: portretų, Lietuvos mečečių interjerų bei eksterjerų.

Šis projektas prasidėjo kaip fotografinė istorija apie Lietuvos totorius, tačiau prasiplėtė ir apima Lietuvos piliečius, priėmusius islamą, bei musulmonus imigrantus. Projekto tikslas – skatinti tarpkultūrinį dialogą visuomenėje. Anot autorės, labai svarbu siekti pozityvaus ir objektyvaus musulmonų vertinimo Lietuvoje.

N. Rekašiūtė – 27 metų fotografijos mokslo bakalaurė, šiuo metu studijuojanti ketvirtame tarptautinių santykių ir politikos mokslų kurse Vilniaus universitete. Fotografės interesai apima lyčių lygybės, socialinio teisingumo, kultūrų įvairovės, religijų įvairovės, tarpkultūrinio dialogo, Islamo religijos tematikas. Pradėjusi karjerą kaip mados fotografė, Neringa atrado socialinės dokumentikos žanrą, dirbdama fiziškai neįgalaus vyro prižiūrėtoja Londone 2012-2013 metais.

Lietuvoje ir pasaulyje Neringa išgarsėjo su tokiais socialinius klausimus keliančiais projektais, kaip "Mes.Moterys", "Jie laimėjo loteriją", #Musudaug, #Superherojės. Fotografės darbai buvo išspausdinti didžiausiuose pasaulio leidiniuose: "The Huffington Post", "The Guardian", "The Daily Mail", "Dazed&Confused", "Vanity Fair Italia" ir daugelyje kitų.

Paroda bus eksponuojama iki gegužės 22 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų