Mėsainius šventės lankytojams po atviru dangumi gamino tiek žinomi virtuvės profesionalai, tiek vis labiau populiarėjantys greitojo gatvės maisto gamintojai.
Skambant gyvai atliekamai muzikai įvairių mėsainių paragavo ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis, kuris pabrėžė, kad mėsainis turi būti valgomas abiem rankomis. „Nors Lietuvos restoranuose prie mėsainio ir atnešami įrankiai, tačiau tai klaidina lankytoją. Mėsainį dera valgyti abiem rankomis, nereikia bijoti išsitepti. Tačiau, jei kai kas mano, kad su įrankiais jį valgyti patogiau, – jų teisė rinktis“, – sakė G. Drukteinis.
Renginyje daugiausiai dėmesio sulaukė mėsainių valgymo rungtis. Konkurso dalyviai varžėsi, kuris greičiau suvalgys du mėsainius. Nugalėtoju tapo studentas Lukas, savo bendravardį kambarioką aplenkęs 3 sekundėmis. Laimėtojas pažadėjo prizu – restorano kuponu – pasidalinti su draugu.
Piešimo konkurse „Svajonių mėsainis“ mažieji šventės dalyviai parodė savo fantaziją, o komisijos atrinkto gražiausio piešinio nugalėtojas laimėjo pasivažinėjimą su baikeriu.
Mėsainius „Burger fiestoje“ gaminęs ir šventės svečius vaišinęs virtuvės šefas Tomas Ragauskas pasidalino labiausiai šventės dalyvių pamėgtu mėsainių ir padažo receptais.
Jautienos mėsainis mėgstantiems sočiau
Reikės:
mėsainio bandelių;
jautienos paplotėlių;
3-4 griežinėlių karšto rūkymo šoninės;
kiaušinio;
raudonųjų svogūnų, pjaustytų stambiais griežinėliais (1/4 svogūno);
saujelės mėgstamų salotų lapų.
Naminiam BBQ padažui reikės:
1 puodelio pomidorų padažo;
2 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
2 v.š. balzaminio acto;
1 v.š. Vorčesterio padažo;
1–2 tarkuotų česnako skiltelių;
žiupsnelio rūkytų paprikų miltelių.
Padažo sudedamąsias dalis gerai sumaišykite. Jo numatyta šiek tiek daugiau, kad nepritrūktų besimėgaujant mėsainiu. Kiaušinį keptuvėje iškepkite taip, kad trynys liktų skystas. Jautienos paplotėlius, svogūnus ir šoninę kepkite kepsninėje arba keptuvėje. Sudėkite mėsainį ir mėgaukitės puikiu skoniu.
Naujausi komentarai