Quantcast

Kauno V. Kudirkos viešojoje bibliotekoje – virtualūs skaitymai UV šviesoje

Antradienio vakarą Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos feisbuko puslapyje bus transliuojama Žygimanto Kudirkos perfomanso „Skaitymai augalams, gyvūnams, kūdikiams ir būsimoms grandims evoliucija“.

Ž. Kudirka – rašytojas, menininkas ir atlikėjas, dirbantis interaktyviosios poezijos, dirbtinių kalbų bei avangardinio repo srityse. Jo tekstai dažnai įgauna netikėtus pavidalus: alternatyvios realybės audiogidų, automobilio salonui sukurtų radijo pjesių, įsilaužimų į viešas informavimo priemones ar interaktyvių sprendimų, kai skaitytojas ar klausytojas baigti kūrinį turi pats

Pasak V. Kudirkos bibliotekos pranešimo, „Ž. Kudirkos nuolat kintantis solo performansas, atliekamas lietuvių, anglų, kartais – ir dirbtinėmis kalbomis. Autorinių tekstų skaitymai susipina su gyvai atliekamais garso efektais, kartais – ir fragmentišku dj setu. Poezijos skaitymų atmosferą kuria ne žvakių šviesos virpėjimas, o ultravioletinis švytėjimas. Pasirodymo metu perteikiami interaktyvūs tekstai su fiziniu poveikiu, žmogaus ir dirbtinio intelekto kolaboracijos, empatiški atsakymai į sukčių elektroninius laiškus ir dūmų mašina bibliotekoje, privertusi visas pastato saugos sistemas dainuoti devyniais isteriškais balsais“.

Ž. Kudirka yra išleidęs interaktyvios poezijos knygą, septynis muzikos albumus, atlikęs šimtus pasirodymų Lietuvoje ir visame pasaulyje, kuria darbus ir performansus šiuolaikinio meno lauke (Baltijos trienalėje, Venecijos bienalėje). Gavo apdovanojimų įvairiose srityse: muzikos („Metų alternatyvus atlikėjas“), reklamos („Cannes Young Lions Silver“), vizualiųjų menų („Metų vaizdo klipas“) ir literatūros („Geriausias Slam poetas Europoje“), – primena renginio organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių