Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos radijas atšventė savo jubiliejų

2016-06-12 18:10

„Alio alio, kalba Kaunas“. Tokiais, radijo bangomis sklindančiais iš Vaižganto gatvės, žodžiais lygiai prieš 90 metų prasidėjo Lietuvos radijo transliacijos, šiais žodžiais šiandien prasidėjo ir LRT jubiliejui skirtas koncertas "Žalgirio" arenoje.

Į jį susirinko gausybė LRT esamų ir buvusių darbuotojų, žymių žmonių. Nuo scenos skambėjo populiariausi praėjusio šimtmečio hitai, iš ekranų skelbti svarbiausi istoriniai įvykiai radijui.

Kelių valandų koncertą pradėjo tenoras Virglijus Noreika, prie jo vėliau prisijungė Eduardas Kaniava ir Vladimiras Prundnikovas. Be trijų tigrų taip pat koncertavo Veronika Povilionienė, Žilvinas Žvagulis, Andrius Mamontovas, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Jurga Šeduikytė, "Nerija", "Rondo", "Antis", Merūnas, Donatas Montvydas, Nomeda Kazlaus, Liudas Mikalauskas, Ona Kolobovaitė, Egidijus Sipavičius, Birutė Petrikytė, Ovidijus Vyšniauskas ir kiti.

Tuoj po pirmojo V. Noreikos atlikto kūrinio į sceną buvo pakviestas prezidentas Valdas Adamkus, kurį visa arena sutiko plodama atsistojus.

„Už Lietuvos radiją esu vyresnis penkiais mėnesiais, todėl apie jį galiu kalbėti tik kaip liudininkas. Galiu papasakoti, kad Lietuvos radijas sutelkdavo visą šalį. Ar tai sporto transliacijos, ar šventės, ar kokia tragedija – kaip Dariaus ir Girėno žūtis, ar 1941 sukilimas – vėl visi prie radijo. Tądien aš savąjį pastačiau prie lango, kad visi žmonės galėtų girdėti transliuojamą Lietuvos himną“,  – sakė jis ir pridūrė, kad radijas puikiai atlaiko interneto ir televizijos konkurenciją.

Lietuvos radijo transliacijos prasidėjo 1926 birželio 12 dieną, tada visoje šalyje tebuvo kiek daugiau nei 300 radijo aparatų. Šiandien nacionalinio transliuotojo klausosi kas ketvirtas Lietuvos gyventojas. Jei radijo pradžioje transliacijos trukdavo vos pusvalandį, šiandien jis girdimas visą parą ir yra populiariausia radijo stotis visoje šalyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų