Pereiti į pagrindinį turinį

Maisto festivalį nuplovė lietus

2016-06-11 14:45

Antrą kartą organizuojamam maisto kultūros festivaliui „Skanaus“ koją pakišo prakiuręs dangus ir papūtęs žvarbus vėjas. Šeštadienį renginyje buvo galima pamatyti vos keletą žmonių.

Netinkamas oras

Šeštadienį kauniečiai mieliau rinkosi šiltą arbatą bei skanius pietus namuose, nei kėlė koją į maisto festivalį „Skanaus“, kuris nuo penktadienio vyko Rotušės aikštėje. Jei penktadienį vakare miestiečius išjudinti sugebėjo ant scenos užlipusios žvaigždės, tai antrąją festivalio dieną užklydo vienetai.

„Renginys lauke, su Dievuliu ne visada susitarta. Šiemet lyja, kitais metais nelis. Aš geros nuotaikos neprarandu, nes tie žmonės, kurie čia yra, tai patys nuoširdžiausi. Aišku, kad gaila, nes žinau, kiek organizatoriai įdėjo pastangų ir dabar negalime kauniečiams padovanoti šventės, kaip tikėjomės“, - kalbėjo renginio vedėjas Andrius Žiurauskas.

Aktorius tikino, kad didžiausias šeštadienio rūpestis – surinkti žmones, kurie turėjo sėsti prie ilgiausio stalo. Šis akcentas turėjo tapti viena svarbiausių festivalio akimirkų, nes jo tikslas – draugiškai susėsti prie vieno stalo ir parodyti, jog Kaunas yra viena didelė ir graži šeima.

Ministrės vizitas

Lietingą ir niūrų šeštadienį į maisto festivalį atvyko ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Ji šiek tiek praskaidrino kauniečių dieną ir papasakojo, koks jos rytas. V. Baltraitienė tikino, kad jai geriausia yra dirbti rytais. Ministrė keliasi apie penktą valandą ryto, o jau apie šešias būna darbe, todėl būtent ryte ir gimsta geriausios idėjos ir ji gali dirbti produktyviausiai.

Ūkio ministrė neslėpė, jog kiekvieną rytą išgeria vandens su citrina. Papasakojus apie savo sveikos gyvensenos ypatumus, V. Baltraitienė paruošė staigmeną – ant festivalio scenos ji gamino tradicinį lietuvių patiekalą – šaltibarščius. Ji tikino, kad tai šeimos receptas, o šis patiekalas itin mėgstamas.

Keli džiaugsmai

Į maisto festivalį užklydę kauniečiai galėjo pamatyti kelias atrakcijas. Viename kioskelyje buvo atliekami bandymai su dujomis. Čia praeivius vaišino ir neįprasta arbata. Baltais dūmais garuojanti arbata kėlė susidomėjimą.

„Penktadienį gaminome ledus su skystu azotu, tad buvo nusidriekusi eilė. Dabar šalta, tai ledų niekas nenori, tai siūlome arbatą su garu. Ji žmonėms labai patinka. Demonstruojame, ką galime padaryti su dujomis, tad surengėme dujų šou, kuriame yra daug sprogimų, dūmų", - kalbėjo dujų gamintojas Artūras Dargis.

Kitas kioskelis, kuris taip pat patraukė dėmesį – vamzdžių traškučius siūlantys paragauti prekeiviai. Čia buvo galima paskanauti pakeptų, džiovintų skėrių, kirmėlių, didžiųjų vandens blakių ar kitų vabzdžių. Tiesa, tokia pramoga susižavėjo ne visi. Kai kuriems valgyti kirminus neatrodė labai žavu.

„Mes jų tikrai nesugavome, vabzdžiai yra specialiai auginti ir paruošti naudojant įvairius prieskonius. Iš tikrųjų lietuviai pakankamai drąsūs. Pirma reakcija, kad bus kažkas nemalonaus, skysto viduje, bet kai paragauna, pamato, kad skanu ir nori dar. Popoliariausios – lervos su prieskoniais“, - egzotinius užkandžius pristatinėjo Margarita Kukaitė.

Kiti prekeiviai šeštadienio popietę pradėjo savo mantą krauti anksčiau nei planuota. Jie tikino, kad žmonės neateina, todėl ir patiems nėra noro šaltame ore sėdėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų