Pereiti į pagrindinį turinį

Nemokamas V. Diawaros projekto „Afrodelic“ koncertas nukels į Vakarų Afriką

2024-08-29 13:41 diena.lt inf.

Rugsėjis Kaune prasidės muzikine kelione į Vakarų Afriką: į nemokamą koncertą pakvies Victoro Diawaros projektas „Afrodelic“. Kauno „Akropolyje“ vyksiantis renginys – įžanga į spalį laukiantį „Kaunas Blues“ festivalį.

Organizatorių nuotr.

„Afrikos ritmus su elektronine muzika jungiantys „Afrodelic“ – puiki galimybė pažinti Vakarų Afrikos kultūrą per įdomiausias kūrybines formas, kurias Lietuvoje ir užsienyje jau spėjo įvertinti tiek muzikos ekspertai, tiek naujų garsų ieškotojai ir melomanai“, – sakė festivalio „Kaunas Blues“ sumanytojas ir vadovas Žilvinas Švarplys.

Pasak jo, ši grupė – puiki pažintis su bliuzo šaknimis ir priešistore, nes nukelia į dabartinių afroamerikiečių protėvių žemę.

„Malis iš tikrųjų yra labai susietas su bliuzu: ypač dykumos bliuzas, kuris yra kilęs iš Malio“, – sakė V. Diawara.

Kauno „Akropolio“ valdytojos Brigitos Kuodytės teigimu, ši partnerystė su „Kaunas Blues“ festivaliu gimė ieškant, kaip šventiškai sutikti į intensyvesnį gyvenimo ritmą grįžtančius miestiečius ir prekybos centro lankytojus.

„Džiaugiamės, kad galime savo erdvėse sutikti šį išskirtinį projektą ir taip drauge su „Kaunas Blues“ festivaliu nudžiuginti visus kokybiškos muzikos gerbėjus“, – sakė B. Kuodytė.

Festivalis „Kaunas Blues“ vyks šių metų spalį ir apims Kauno sporto halę bei visą stoties rajoną.

„Afrodelic“ koncertas vyks rugsėjo 2 d. 18 val. Kauno „Akropolio“ renginių aikštėje, trečiame aukšte. Renginys nemokamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
važiuok tu į savo Afriką

įlipk į gimtajį medį ir dainuok sau tokiems pat babuinams
1
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų