Pereiti į pagrindinį turinį

Penktajame „Oktoberfeste“ – staigmena: pirmąsyk bus galima išvysti bavarišką šventinį ritualą

2024-08-23 10:46 diena.lt inf.

Jau penktą kartą Kaunas taps Vokietijos tradicijų sostine – rugsėjo 20 ir 21 dienomis čia vyks „Volfas Engelman Nealkoholinis“ organizuojamas „Oktoberfestas“. Šis dviejų dienų festivalis – unikali proga pasinerti į bavarišką atmosferą, mėgautis įspūdinga programa ir paragauti specialiai šiai šventei išvirto gėrimo. Renginio organizatoriai svečiams šiemet paruošė staigmenų, kurios suteiks šventei dar daugiau žavesio ir autentiškumo.

„Džiaugiamės, kad „Oktoberfestas“, vienas garsiausių ir autentiškiausių Bavarijos festivalių, tapo neatsiejama Kauno miesto kultūros dalimi. Šventė vyks jau penktą kartą, o šiemet renginio lankytojai turės galimybę pirmą kartą išvysti tradicinį, iš Bavarijos kilusį ritualą, kai šventinė statinė atgabenama žirgų traukiama papuošta karieta. Šis statinaitės atgabenimo būdas pasirinktas ne šiaip sau: Miunchene per „Oktoberfesto“ paradą puoštais žirgais prisistato ir festivalyje dalyvaujančios apyniuotų gėrimų daryklos. Tai bus ne tik ryškus renginio akcentas, bet ir nuostabus reginys visiems, vertinantiems tradicijas ir šventinę atmosferą. Taip pat renginio dalyvių lauks kartą metuose specialiai šventei išvirtas gėrimas, pilstomas į litrinius bokalus, įvairūs žaidimai bei prizai.

„Volfo Engelman“ archyvo nuotr.

Kviečiame pasipuošti tradiciniais bavariškais drabužiais ir drauge sukurti vokiškomis tradicijomis alsuojančią šventę“, – sakė bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.

„Oktoberfesto“ festivalio tradicija gimė 1810 m. Vokietijoje, o jos iniciatorius – Jo Karališkosios Didenybės Bavarijos princo Luitpold Prinz von Bayern proprosenelis, kronprincas Liudvikas. Praėjusių metų birželį bravoras pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Bavarijos princu ir gavo leidimą virti karališką gėrimą.

„Volfo Engelman“ archyvo nuotr.

Pasak bravoro vadovo Mariaus Horbačausko, Lietuvoje puikiai prigyja bavariškos tradicijos, o princas džiaugiasi jų atėjimu į Lietuvą. „Praėjusių metų šventėje lankėsi Jo Karališkoji Didenybė Karl von Bayern kartu su žmona. Sulaukti tokių svečių mums išties didelė garbė – tai mūsų organizuojamai šventei suteikia autentikos ir pagrindinio „Oktoberfesto“ šalyje statusą, kuriuo labai džiaugiamės ir didžiuojamės“, – sakė M. Horbačauskas.

„Volfo Engelman“ archyvo nuotr.

Autentiška bavariška patirtis neatskiriama nuo tradicinių patiekalų, muzikos ir gėrimų, tad ir šiemet festivalio lankytojai galės mėgautis gausybe patiekalų – nuo tradicinių karkų ir dešrelių iki pretzelių ir kitų gardumynų, o grupės „Allegretto band“ atliekami bavariški ritmai bei specialiai šventei rengiama DJ programa užtikrins nepamirštamą atmosferą.

„Volfo Engelman“ archyvo nuotr.

Nors renginys nemokamas, renginio organizatoriai rekomenduoja iš anksto rezervuoti stalus, ypač, jei planuojama dalyvauti šventėje su didesne kompanija ir norima užsitikrinti sėdimas vietas. „Rezervavę aštuonvietį stalą turėsite ne tik patogią vietą visam vakarui, bet ir 20 litrų statinę specialiai šventei išvirto gėrimo. Tai – puiki galimybė mėgautis švente be rūpesčių ir linksmai praleisti laiką su draugais“, – sakė viena renginio organizatorių A. Saulėnienė.

„Volfo Engelman“ archyvo nuotr.

Stalų rezervacija čia

Šventė vyks rugsėjo 20 ir 21 d. Kaune, „Volfas Engelman“ bravoro vidiniame kieme, Čiurlionio g. 5., 20 d. svečiai laukiami nuo 17 val., renginio pradžia – 18 val. 21 d. į šventės teritoriją dalyviai įleidžiami nuo 15 val., o į „Oktoberfesto“ palapinę – nuo 18 val. Renginyje gali dalyvauti asmenys nuo 20 metų.

„Volfo Engelman“ archyvo nuotr.

Daugiau informacijos apie renginį ieškokite čia

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Laima

Visiškas absurdas ir jokios staigmenos, o tik eilinis kičas bandantys pamėgdžioti Vokietijos "Oktoberfeste"...GĖDA
1
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų