Pereiti į pagrindinį turinį

Petrašiūnai dviem naktims tapo Kauno kultūros centru

2024-08-27 02:00 diena.lt inf.

Istorinėje Petrašiūnų elektrinėje šį savaitgalį įvyko antrasis „Kauno energijos“ festivalis „Transformacijos“. Dvi naktis vienas įdomiausių miesto industrinių objektų transformavosi į šviesų ir garso instaliaciją, kurią sukūrė gerai žinomas menininkų duetas: kompozitorius Paulius Kilbauskas ir šviesų dailininkas Eugenijus Sabaliauskas.

„Specialiai šiai elektrinei sukurta šviesos ir garso instaliacija pabrėžė istoriją ir kvietė pažvelgti į elektrinę iš naujos perspektyvos. Monochrominė šviesa ir sinchronizuoti garsai sukūrė vientisą audiovizualinę patirtį, leidusią žiūrovams pasinerti į unikalią erdvės transformaciją, kurioje susitinka praeitis ir ateitis“, – pasakojo instaliacijos, kurią kuravo kūrybinė komanda „Salto“, autoriai.

Renginyje apsilankę 4 tūkst. žmonių taip pat pamatė vieno aktyviausių Lietuvos fotografų Andriaus Repšio parodą „Šilumos kapiliarų estetika“. Šiame fotografijų cikle autorius žiemą iš paukščio skrydžio įamžino „Kauno energijos“ industrinius objektus Kauno mieste ir rajone, Jurbarke.

M. Repečkos nuotr.

„Ši fotografijos paroda vieta yra viena iš keistesnių ir įdomesnių vietų, kur buvo eksponuojamos mano nuotraukos. Man pačiam buvo labai įdomu pamatyti, kaip tografijos paroda organiškai susiliejo su naktiniu festivaliu „Transformacijos“: viskas pavyko puikiai“, – įspūdžiais dalijosi A. Repšys.

M. Repečkos nuotr.

„Į veikiančius industrinius objektus pakliūti sudėtinga, todėl džiaugiamės galėdami kartą metuose, minėdami įmonės gimtadienį, atverti Petrašiūnų elektrinės duris visuomenei. Kaip ir praėjusiais metais, festivalis „Transformacijos“ suintrigavo daugybę skirtingo amžiaus, pomėgių žmonių. Registracijos buvo išgraibstytos per keletą dienų“, – sakė „Kauno energijos“ marketingo ir komunikacijos vadovas Šarūnas Bulota.

M. Repečkos nuotr.

Jo teigimu, nustebinti žiūrovus pavyko – ne vienas jų dar kartą leidosi apžiūrėti instaliaciją ir vėl pasinerti į magišką nakties atmosferą. Festivalio dalyviams instaliacijos atmosfera priminė postapokaliptinį pasaulį, siaubo filmus.

Organizatoriai džiaugėsi, kad pavyko idėja įamžinti nuolat besikeičiantį objektą tokį, koks jis yra šiandien, nes jau per kelerius artimiausius metus Petrašiūnų elektrinė vėl pamažu transformuosis. Elektrinę užfiksavo tūkstančiai lankytojų, kurie socialinius tinklus užtvindė įspūdingais festivalio „Transformacijos“ vaizdais.

M. Repečkos nuotr.

Festivalio „Transformacijos“ organizatorius – „Kauno energija“. Pagrindinio renginio kuratorius – kūrybinė agentūra „Salto“. Festivalio skonis – „TUTU Spot“. Globėjas – Kauno miesto savivaldybė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų