Pereiti į pagrindinį turinį

Pusšimtis kauniečių rytą pradėjo besiklausydami džiazo

2013-11-13 08:00

Karštos kavos puodelis, laikraštis ir džiazo muzika – taip šiandien rytą pradėjo pusšimtis kauniečių, atsikėlusių anksčiau, kad spėtų į 7.30 val. Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje vykusi džiazo koncertą.

Karštos kavos puodelis, laikraštis ir džiazo muzika – taip šiandien rytą pradėjo pusšimtis kauniečių, atsikėlusių anksčiau, kad spėtų į 7.30 val. Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje vykusi džiazo koncertą.

Neįprastą idėją – rytinių koncertų ciklą – miesto gyventojams sumanė padovanoti Piano.lt kolektyvas. Ši idėja nėra nauja – rytinis koncertas jau buvo suorganizuotas pernai, ir tada salė tiesiog lūžo nuo klausytojų. Sėkmės įkvėpti organizatoriai nusprendė surengti devynis koncertus trijuose miestuose: Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje.

Sumanymas gal ir rizikingas, bet tikrai pasiteisino. Dar prieš prasidedant koncertui, į muziejų pradėjo rinktis džiazo muzikos mylėtojai, kurie vaišinosi kava, skaitė dienraštį „Kauno diena“.

„Esu vyturys, man patinka anksti keltis ir nuveikti kažką įdomaus, tad šis koncertas kaip tik man. Be to, mano darbas šalia muziejaus, tad vėluosiu į darbą vos kelias minutes, o kolegas jau perspėjau, kad eisiu į koncertą“, – portalui kaunodiena.lt savo apsisprendimą ateiti į koncertą motyvavo Berita Simonaitienė.

Jai kompaniją palaikė dukra Kristina, kurią į koncertą atviliojo būtent džiazas. „Mėgstu tokią muziką, ir atlikėja labai gera. Žinoma, suintrigavo pati koncerto koncepcija – tai, kad jis vyksta iš ryto, tad norėjosi pasižiūrėti, kaip čia viskas bus“, – sakė Kristina Simonaitytė.

Į rytinį koncertą atėjo ne tik daug jaunų žmonių, bet ir vyresnių skirtingų profesijų žmonių.

Robertas Ašeriškis turi nuosavą verslą – automobilių servisą – ir kasdien jam tenka rankas išsiterlioti tepalais, tačiau tai jam netrukdo mėgautis džiazu. „Į koncertus einu gana dažnai, bet ryte klausytis muzikos man gana neįprasta. Gaila, kad nepavyko draugų prikalbinti“, – kalbėjo R. Ašeriškis.

Kauniečiai šiandien turėjo galimybę pasiklausyti ne vieno tarptautinio konkurso laimėtojo – Lauros Budreckytės TRIO. Tai novatoriškas kamerinis trijų muzikantų projektas, savaip atliekantis džiazo muziką. Vokalistė L. Budreckytė yra tarptautinio vokalistų konkurso „Jazz Voices 2012“ pirmosios vietos prizininkė ir „Riga Jazz Stage 2013“ konkurso Grand Prix laimėtoja.

Laura atskleidė, kad koncertuoti ryte jai buvo ne ką mažesnis iššūkis, negu patiems klausytojams. „Suviliojo smalsumas, kas gali ateiti į koncertą anksti iš ryto. O atsakymas labai paprastas – auksinė publika“, – sakė L. Budreckytė.

Kolektyvas klausytojams sugrojo gerai žinomų džiazo kūrėjų (Th. Monk‘o, R. Bona, B. McFerrin‘o, M. Johnson‘o) kompozicijas, savo kūrybos dainas. Kauniečiai netgi išgirdo vieną žinomiausių Michaelo Jacksono singlų „Billie Jean“.

Publika buvo sužavėta koncertu, negailėjo gausių aplodismentų, dalijosi įspūdžiais ir žadėjo apsilankyti kituose rytiniuose koncertuose.

Kaune įvyks dar du rytiniai koncertai:

lapkričio 20 d. 07.30 val. „Subtilu-Z" (Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus);

lapkričio 27 d. 07.30 val. Saulius Petreikis su grupe „Saulės broliai“ (Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų