Pereiti į pagrindinį turinį

Šeštadienį kauniečiai pasiners į skonių fiestą

2016-09-15 12:39
DMN inf.

Net trys Nacionalinės šefų rinktinės nariai savo sugebėjimus demonstruos šeštadienį Kaune, Tarptautinių skonių šventėje ir mugėje. Šventės dalyviai galės stebėti, kaip profesionalai ruoš įmantrius įvairių pasaulio šalių virtuvių įkvėptus patiekalus, o barbekiu meistrai keps net 70 kg paršiuką.

Šeštadienį kauniečiai pasiners į skonių fiestą
Šeštadienį kauniečiai pasiners į skonių fiestą / Pixabay nuotr.

Centriniame Kauno turguje įrengtoje studijoje karaliaus šefai Aldona Gečienė, Ruslanas Bolgovas ir Justinas Kapkovičius.

Tituluoti virtuvės meistrai ruoš tokius patiekalus, kaip raudono ešerio ir sterko suktinukas su moliūgo sėklomis, paukštienos kepenėlių parfė, švelniai parūkyta fazano krūtinėlė. Desertui – „ale Lemon Tart“ su migdolais, citrinomis, limetomis ir beze, sūrio pyragas moliūgais, burokėliais ir imbieru bei daug kitų įsimintinų patiekalų, kurių galės paragauti visi šventės dalyviai.

Renginį paįvairins profesionalių barmenų surengtas kokteilių šou. Šventei einant į pabaigą visi turės progą įvertintį ir nelengvą Barbekiu asociacijos šefų darbą – bus vaišinamasi jų paruoštu ir iškeptu paršiuku.

„Jau kelis mėnesius veikiančiame atnaujintame Centriniame Kauno turguje įsikūrė „Maisto klubo“ studija, kuri taps centrine įvykių ašimi ne tik šventės metu. Ir vėliau čia vyks įvairūs maisto ruošimo kursai, seminarai, degustacijos, netgi maisto ruošimo stovyklos vaikams. Šiuolaikinis turgus yra tokia vieta, kur galima ne tik apsipirkti ar skaniai pavalgyti, bet daugiau sužinoti apie maisto gaminimą. To ir mes sieksime, lankytojams pateikdami dar daugiau įdomių su maisto ruošimu susijusių projektų“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Kad verta pamatyti, kaip virtuvėje bus ruošiami patiekalai ir jų paragauti, byloja ir šventėje dalyvausiančių šefų pasiekimai. Iš įvairių viešų projektų pažįstamas R. Bolgovas gali pasigirti daugybe apdovanojimų profesinėje srityje. Temperamentu trykštantis šefas yra „Auksinio peilio“ nugalėtojas, kulinarijos mokyklos „Ticket to the Kitchen“ įkūrėjas.

A. Gečiene – šefė, kurianti kulinarinius stebuklus, prisidėjusi prie daugelio restoranų sėkmės. Viena iš Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijo steigėjų, tarybos narių ir vienintelė dama tarp asociacijos iniciatorių ir idėjinių autorių.

J. Kapkovičius – iššūkių nebijantis šefas, vadovavęs net keliems garsiems restoranams.

Tarptautinių skonių šventė ir mugė vyks prekybos miestelyje „Urmas“ rugsėjo 17 d. nuo 10 iki 17 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų