Prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje vyksiančioje šventėje nuo 12 iki 16 val. laukiami visi, kurie neabejingi maistui ir naujų skonių paieškoms. Atsinešusieji savo kepsnines galės vietoje išsikepti mėsos maltinukus ir pasigaminti savo mėgiamiausius mėsainius iš produktų, kuriuos suteiks fiestos organizatoriai.
Vienas įdomiausių šventės momentų – rekordinio 2,5 m aukščio mėsainio gamyba. Jo skersmuo bus įprastinis, tačiau dėl išskirtinio aukščio gamybos metu nebus apsieita ir be kopėčių.
Kartu bus galima pamatyti, kaip mėsainius ruošia patyrę virtuvės meistrai ir jų paragauti. Keliaujančio restorano „Vakarienės namai“ šefas Tomas Ragauskas su savo komanda lankytojus supažindins su naujausiomis mėsainių ruošimo tendencijomis. Tinklaraščio „Maisto klubas“ tinklaraštininkė Ilona Juciūtė pamokys, kaip teisingai valgyti mėsainius. Savo įžvalgomis apie šį populiarų patiekalą pasidalins ir maisto kritikas A. Užkalnis.
„Ši šventė išsiskiria puikia bendruomeniška nuotaika ir smagiais dalyviais. Labai džiugu, kad ateina ir jauni, ir pagyvenę, ir šeimos su vaikais. Kiekvienas gali sužinoti kažką naujo apie maisto kultūrą ir pasidalinti savo patirtimi bei gerai praleisti savaitgalio dieną, kuriai ir šiemet prognozuojamas puikus oras“, – sakė viena šventės organizatorių I. Juciūtė.
Kol tėveliai bus užsiėmę mėsainių ruošimu, vaikų lauks nuotaikingas šou grupės „Mylimas klounas“ pasirodymas, kuriame netruks pokštų ir dovanų.
Šventės dalyvių laukia ir daugiau atrakcijų.
Naujausi komentarai