Pereiti į pagrindinį turinį

Kvapą gniaužianti patirtis Įgulos bažnyčios požemiuose

2017-05-03 18:24 diena.lt inf.

Pasaulinę spaudos laisvės dieną, artėjant Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, Kauno apskrities policija žiniasklaidos atstovus sukvietė pasibuvimui kartu viename iš Kauno simbolių, Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje.

Sukvietė šiltam pokalbiui su vienos populiariausių knygų „Žmogaus ir Dievo metai“ autoriumi, Lietuvos policijos kapelionu Algirdu Toliatu bei kvapą gniaužiančiai kelionei bažnyčios požemiuose esančia Aklųjų instaliacija, priverčiančia pasikliauti vien savo lytėjimo pojūčiais.

Sveikindamas susirinkusius žiniasklaidos atstovus, Kauno apskrities vyriausio policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas prisiminė, kad kiekvienais metais šios gražios dienos proga stengiamasi sukurti bent mažą šventę.

„Šiemet ši šventė kiek kitokia. Be šaudymo varžybų, be vairavimo rungčių – tiesiog pasisėmimui dvasinių vertybių, pabuvimui visiems kartu. Nuoširdžiai sveikinu visų mūsų vardu su jūsų švente", – sakė jis. 

Jaukioje, sakralinėje aplinkoje tvyrojo harmoninga atmosfera. Kunigas T. Karklys kvietė susimąstyti, kokią didžiulę jėgą turi kiekvienas ir kaip svarbu ją nukreipti teisinga linkme: „Jūs savo rankose turite begalinį mechanizmą, tad linkime daug ištvermės ir kūrybinės sėkmės jūsų svarbiame darbe. Noriu palinkėti, kad skleistumėte pozityvą, kurio mums taip reikia.“

Jis taip pat supažindino su šventovės istorija bei pakvietė pasiklausyti unikaliais vargonais skambančių kūrinių.

Į šventinį susitikimą su žiniasklaidos atstovais atvyko ir rašytojo duonos paragavęs Lietuvos policijos kapelionas A. Toliatas, kuris, kalbėdamas apie rašymą bei žiniasklaidos ir policijos bendradarbiavimą, vertė apmąstyti, kad labai svarbu yra tiesa, tačiau ypač svarbu yra žvelgti į ją tinkamu kampu. „Pati tiesa savaime yra gera, bet, pastatyta vienaip ar kitaip, įgauna skirtingą reikšmę. Mes pasirenkame, kokiais norime būti, kokias mintis puoselėti“, – kalbėjo jis.

Po jaukaus pokalbio, prieš sėdant kavos puodeliui, žiniasklaidos atstovai kartu su Kauno apskrities policijos vadovais išbandė abejingų nepaliekančią Aklųjų instaliaciją, verčiančią pasikliauti tik savo jutiminiais pojūčiais ir pajusti tai, ką jaučia regėjimo negalią turintis žmogus.

Kauno technologijos universiteto studentų, atstovų iš Vengrijos ir Graikijos dėka įrengtame tunelyje iš visiškos tamsos susirinkusieji bandė ištrūkti – vieniems tai padaryti pavyko itin greitai, kiti užtruko šiek tiek ilgiau. Tamsoje patirti pojūčiai privertė susimąstyti, kad dažnai įprastais laikomi pojūčiai, apie kuriuos retai susimąstome, yra tikra Dievo dovana. Netrukus unikaliomis ekskursijomis soboro rūsyje galės mėgautis ir kauniečiai bei miesto svečiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų