Pereiti į pagrindinį turinį

Už vieną bulvę – du eurai

2017-07-02 14:23

Ar mokėtumėte už vieną bulvę du eurus? Atsakysite, kad tiek mokėti būtų nesąmonė, ir jūs  tikrai taip nedarytumėte. Tačiau neskubėkite atsakyti, nes tikrovėje būna kitaip.

Už tokį patiekalą iš vienos bulvės reikėjo mokėti du eurus
Už tokį patiekalą iš vienos bulvės reikėjo mokėti du eurus / Valdo Kasperavičiaus nuotr.

Šeštadienį Kulautuvoje vykusiame bardų festivalyje „Akacijų alėja“  žmonės daug negalvodami už vieną bulvę mokėjo po du eurus. Tiesa, išradingi prekybininkai pardavinėjo ne paprastą  bulvę, o ant lazdelės įmantriai suvertus spiralės formos bulvių griežinėlius.

Šis patiekalas, keletą sekundžių paskrudintas aliejuje ir pagardintas krapais, pipirais ar kitais pagal kliento  pageidavimą pasirinktais prieskoniais, buvo gaminamas matant pirkėjui. Patiekalo pagaminimui užteko vienos bulvės.

Pirkėjų netrūko. Norintiems  nusipirkti ant lazdelės suvertų bulvių  teko pastovėti nemažoje eilutėje. Patiekalas labai viliojo vaikus, o suaugusiems puikiai tiko prie alaus.

Iš smalsumo bulvių griežinėlių patiekalą išbandžiau ir pats.

Šiuo metu kilogramą šviežių lietuviškų bulvių turguje galima nusipirkti už 0,38 euro.  Akivaizdu, kad parduodamų paskrudintų bulvyčių kaina tiesiog kosminė.  Tačiau šventiniuose renginiuose žmonės apie kainų pagrįstumą  dažnai net nesusimąsto, nes į juos atvyksta pasilinksminti, atsipalaiduoti. Prekeiviai tuo ir naudojasi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų