Šeštadienį Kulautuvoje vykusiame bardų festivalyje „Akacijų alėja“ žmonės daug negalvodami už vieną bulvę mokėjo po du eurus. Tiesa, išradingi prekybininkai pardavinėjo ne paprastą bulvę, o ant lazdelės įmantriai suvertus spiralės formos bulvių griežinėlius.
Šis patiekalas, keletą sekundžių paskrudintas aliejuje ir pagardintas krapais, pipirais ar kitais pagal kliento pageidavimą pasirinktais prieskoniais, buvo gaminamas matant pirkėjui. Patiekalo pagaminimui užteko vienos bulvės.
Pirkėjų netrūko. Norintiems nusipirkti ant lazdelės suvertų bulvių teko pastovėti nemažoje eilutėje. Patiekalas labai viliojo vaikus, o suaugusiems puikiai tiko prie alaus.
Iš smalsumo bulvių griežinėlių patiekalą išbandžiau ir pats.
Šiuo metu kilogramą šviežių lietuviškų bulvių turguje galima nusipirkti už 0,38 euro. Akivaizdu, kad parduodamų paskrudintų bulvyčių kaina tiesiog kosminė. Tačiau šventiniuose renginiuose žmonės apie kainų pagrįstumą dažnai net nesusimąsto, nes į juos atvyksta pasilinksminti, atsipalaiduoti. Prekeiviai tuo ir naudojasi.
Naujausi komentarai