Quantcast

Aleksoto kalnas vėl pražys margaspalviais žiedais

Jau ne vienerius metus ant Aleksoto kalno pašlaitės nutūpęs drugelis netrukus atgis. Čia jau pluša darbininkai, nuėmę apsaugines plėveles, kuriomis prieš žiemą buvo uždengta kompozicija. Atgaivinti drugelį šiemet apsiėmė Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras.

„Kauno miesto savivaldybės renginių komisija davė leidimą Profesinio rengimo centrui ant kalno įrengti meninę instaliaciją „Lituanicai – 80“, – patvirtino Aleksoto seniūno pavaduotojas Vytautas Narkevičius.

Jis viliasi, kad Aleksoto kalnas iki tradicinės miesto šventės „Kauno dienos“ ne tik pasipuoš gėlėmis, bet ir sužaliuos.

Anot V. Narkevičiaus, gėlių sodinimo darbai ant šlaito prasidės gegužės 15 dieną. Meninė instaliacija kauniečius turėtų džiuginti iki vėlyvo rudens – spalio 31 dienos.

„Visą šį laiką Profesinio rengimo centras turės ne tik prižiūrėti augalus, bet ir užtikrinti švarą“, – teigė valdininkas.

Aleksoto kalno šlaite gėlėmis apsodintą drugelį prieš keletą metų sumanė įrengti restoranų tinklas „Pizza Jazz“. 2006 metų pavasarį šią idėją įgyvendinti jiems padėjo menininkas Česlovas Lukenskas.

Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro darbuotoja, šio projekto koordinatorė Agnė Čepaitė sakė, kad meninės instaliacijos „Lituanicai – 80“ sumanytojas yra Marijus Gvildys, garsus floristikos žinovas. Drugelio autorius Č. Lukenskas neprieštaravo, kad jo kūrinys atgimtų.

Pašnekovės teigimu, drugelio papuošimui bus panaudotos ne tik gyvos gėlės, bet ir skalda, medžio detalės.

„Serenčių tikrai bus, nes jos nelepios ir greitai nevysta“, – vieną gėlių rūšį atskleidė A. Čepaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Puiki idėja

ddr

ddr portretas
dziugu, kad nebera pizos reklamos iskabos

petunija

petunija portretas
iki siol tai ne kazka nekazka. pribarstykit petuniju zydi iki lapkricio men. pacios sudygsta ryskios. nuduses nuduses tas drugelis jau kiek metu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių