Quantcast

Antrokams įteikti plaukimo pažymėjimai

  • Teksto dydis:

Šiais mokslo metais Kauno rajono bendrojo ugdymo įstaigose mokosi 1 143 antrokai, iš kurių net 1120 dalyvavo mokymo plaukti programoje.

Praėjusią savaitę į Mastaičių baseiną jie rinkosi pademonstruoti savo įgūdžių ir atsiimti pažymėjimų, patvirtinančių, kad moka plaukti. Jaunųjų plaukikų varžytuves stebėjo Europos parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė, Seimo narės Orinta Leiputė ir Rasa Budbergytė, Kauno rajono savivaldybės vadovai, antrokų artimieji ir draugai.

„Labai džiaugiuosi, kad šiandien jūsų tiek daug. Pastačius šį baseiną, mūsų pagrindinis tikslas buvo sudaryti sąlygas šio krašto vaikams išeiti mokymosi plaukti kursą, o patys gabiausi vaikai turėtų galimybių siekti sportinio meistriškumo šioje sporto šakoje. Šiai programai skiriame didelį dėmesį, kad jūs būtumėte sveikesni ir saugesni“, – sveikindamas vaikus kalbėjo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Antrų klasių mokinių mokymo plaukti programa Kauno rajone vykdoma nuo 2016 m., iš viso per šį laiką programoje dalyvavo 6 431 antrokas.

Šiai programai skiriame didelį dėmesį, kad būtumėte sveikesni ir saugesni.

Šiemet šiai plaukimo programai Kauno rajono savivaldybė skyrė 100 tūkst. eurų, dalį pamokų finansavo Lietuvos plaukimo federacija. Planuojama, kad, padidinus biudžeto lėšas šiai programai įgyvendinti, bus iš dalies kompensuojamos ir mokinių pavėžėjimo į baseiną išlaidos.

Plaukimo užsiėmimai buvo vedami Kauno rajono Mastaičių, Prienų rajono savivaldybės, Kauno „Girstučio“, Kauno plaukimo mokyklos „Dainava“ ir Kauno „Žalgirio“ arenos baseinuose. Visuose sudarytos tinkamos sąlygos antrų klasių mokinių plaukimo programai vykdyti – kiekviename baseine dvylikai vaikų skiriamas vienas plaukimo treneris ir suteikiamas atskiras kraštinis takas, kuriame vaikai jaučiasi saugiau.

Trenerių teigimu, vaikams labai svarbu pažinti vandenį, įgusti saugiai elgtis jame ir prie jo, išmokti plaukti. Jie pastebi, kad programoje dalyvaujantys pradinukai ateina skirtingai pasiruošę tiek fiziškai, tiek techniškai. Vieni jau plaukia be pagalbos, kiti dar tik pratinasi prie vandens, todėl užduotis kiekvienam vaikui būtina parengti individualiai.

Antrokai užsiėmimuose mokosi plaukti skirtingais plaukimo būdais, panerti po vandeniu. Anot trenerių, vaikai ne tik išmoksta plaukimo technikos pradmenų, bet ugdomi ir jų socialiniai įgūdžiai, savarankiškumas, mokėjimas saugiai elgtis prie vandens. Pastebima, kad po šios programos vis daugiau vaikų susidomi plaukimu ir pasirenka papildomai lankyti plaukimo treniruotes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių