Quantcast

Beda pirštu į „Regitrą“: ar tokios ilgos eilės tik Kaune?

  • Teksto dydis:

Birželio pradžioje sėkmingai vairavimo egzaminą „Regitros“ Kauno padalinyje išlaikęs vyras susidūrė, kaip pats sako, su šiek tiek netikėta problema. „Jeigu reikia kelių dienų, kad galėčiau tik pareikšti norą atgauti vairuotojo pažymėjimą, tai kiek laiko reikės laukti, kol atgausiu vairuotojo pažymėjimą? Ar čia tokios ilgos eilės tik Kaune?“ – stebėjosi vyras.

Laimę bandė apie valandą, bet rezultato nebuvo

Kaunietis Kostas (vardas pakeistas) pasakojo, kad birželio 5 dieną, trečiadienį, „Regitros“ padalinyje Kaune po sėkmingai išlaikyto praktinio vairavimo egzamino buvo nukreiptas pasiimti laukimo numerio, kad galėtų paprašyti grąžinti prarastą vairuotojo pažymėjimą.

„Užsisakyti vairuotojo pažymėjimo arba, kitaip tariant, pareikšti norą atgauti vairuotojo pažymėjimą nepavyko, nes prietaisas rodė, kad artimiausias dienas nėra laisvų vietų. Laimę bandžiau maždaug valandą, tačiau aparatas vis pranešdavo, kad laisvų vietų nėra“, – prisiminė pašnekovas.

Su tokia pačia problema, anot jo, siekiant pareikšti norą gauti ar atgauti vairuotojo pažymėjimą susidūrė ir daugiau žmonių. Skaitytojui pavyko rasti laisvą vietą po trijų dienų ir vietą jis rezervavo internetu.

„Jeigu reikia kelių dienų, kad galėčiau tik pareikšti norą atgauti vairuotojo pažymėjimą, tai kiek laiko reikės laukti, kol atgausiu vairuotojo pažymėjimą? Ar čia tokios ilgos eilės tik Kaune?“ – stebėjosi vyras.

„Regitros“ atstovai paaiškino vairuotojo pažymėjimo išdavimo tvarką.

Išlaikęs vairavimo praktikos egzaminą, klientas „Regitros“ padalinyje teikia patvirtintos formos prašymą išduoti vairuotojo pažymėjimą. „Regitros“ darbuotojas patikrina kliento asmens tapatybę, asmens duomenis. Taip pat patikrinama Administracinių nusižengimų registre, Vairuotojų registre, Įtariamųjų, kaltinamųjų ir nuteistųjų registre, Mokinių registre ir Vairavimo mokyklų portale esančią informaciją apie teisę vairuoti įgyti ar susigrąžinti pageidaujantį klientą. VĮ „Regitra“ vairuotojų egzaminavimo informacinėje sistemoje yra patikrinama, ar klientas išlaikė vairavimo egzaminą.

Kai klientas pateikia visus reikalingus dokumentus vairuotojo pažymėjimui gauti, darbuotojas pateiktus dokumentus nuskenuoja ir įkelia į VĮ „Regitra“ elektroninių dokumentų archyvą, prašyme nurodo vairuotojui taikomų apribojimų ir (arba) papildomos informacijos kodus, taip pat padalinį, kuriame klientas pageidauja atsiimti vairuotojo pažymėjimą, arba informaciją, kurios reikia vairuotojo pažymėjimui pristatyti per kurjerį. Tada grąžina klientui pateiktus dokumentus ir per tris darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos priima sprendimą išduoti vairuotojo pažymėjimą. Darbuotojas tai patvirtina parašu prašyme ir asmeniškai žodžiu padalinyje arba elektroninėmis priemonėmis informuoja apie priimtą sprendimą ir nurodo vairuotojo pažymėjimo preliminarią atsiėmimo datą.

Anot įmonės atstovų, jei grąžinama teisė vairuoti ne visų vairuotojo pažymėjime nurodytų kategorijų transporto priemones, vairuotojo pažymėjimo galiojimas pasibaigęs arba jis sunaikintas, padalinyje klientui reikės užsisakyti naują vairuotojo pažymėjimą.

Dažnu atveju tai priklauso nuo padalinio ir savaitės dienos ar laiko – antradienio rytą padaliniuose lankytojų skaičius būna didžiausias, taip pat didžiausias lankytojų srautas būna darbo dienos pabaigoje.

„Jei prašymą teikiantis klientas atitinka visus reikalavimus ir nėra informacijos, kuri turėtų įtakos vairuotojo pažymėjimo (ne)išdavimui, tokiu atveju sprendimas išduoti vairuotojo pažymėjimą ar sugrąžinti teisę vairuoti gali būti priimamas ir tą pačią dieną, t. y. pateiktus prašymą padalinyje. Įprasta praktika, jog prašymai padalinyje teikiami iš karto po išlaikyto vairavimo praktikos egzamino. Atvejų, kai klientui nepavyksta pateikti prašymo padalinyje tą pačią dieną po sėkmingai išlaikyto praktikos egzamino, nėra daug. Dažnu atveju tai priklauso nuo padalinio ir savaitės dienos ar laiko – antradienio rytą padaliniuose lankytojų skaičius būna didžiausias  (pirmadieniais dauguma „Regitros“ padalinių nedirba), taip pat didžiausias lankytojų srautas būna darbo dienos pabaigoje“, – rašoma portalui siųstame „Regitros“ Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus atstovo spaudai Luko Vosyliaus laiške.

Šiuo metu „Regitros“ Kauno padalinyje (Raudondvario pl. 234B) registruotis internetu vairuotojo pažymėjimo atsiėmimui ar prarastos teisės vairuoti grąžinimui laisvų vietų yra po 1-2 dienų.

„Beje, mes visada raginame vizitui padalinyje registruotis internetu iš anksto“, – dėmesį atkreipė L. Vosylius.

Anot jo, skaitytojo minimu laikotarpiu „Regitros“ Kauno padalinyje jokių techninių sutrikimų ar nesklandumų nebuvo užfiksuota.

Išsamiau komentuoti kauniečio situaciją, anot „Regitros“ atstovo, būtų galima, jeigu būtų žinoma tiksli priežastis, dėl kurios minėtas asmuo prarado teisę vairuoti. Taip pat nėra žinoma, ar vairuotojas pageidavo tik susigrąžinti teisę vairuoti, turėdamas vairuotojo pažymėjimą, ar kartu su teise vairuoti buvo užsakomas ir vairuotojo pažymėjimo išdavimas.

Asmeniui teisė vairuoti gali būti atimta:

1. Trumpiau nei metams (vairuotojui esant blaivam);

2. Trumpiau nei metams (vairuotojui esant neblaiviam ar apsvaigusiam);

3. Metams ar ilgiau (vairuojant blaiviam, neapsvaigusiam);

4. Metams ar ilgiau (vairuojant neblaiviam ar apsvaigus);

5. Pradedančiajam vairuotojui per nustatytą terminą nebaigusiam papildomo vairuotojų mokymo;

6. Dėl sveikatos būklės ar elgesio.

J. Elinsko / BNS nuotr.

Ar netrūksta darbuotojų?

Skaitytojas Kostas pasakojo, kad kol bandė laimę rasti laisvą vietą, kiti laukiantieji teigė, kad ilgos eilės Kaune yra dažna problema.

„Sutiktieji juokavo, kad paprasčiau užsisakyti vairuotojo pažymėjimą kituose miestuose, tarkim, vykti į Marijampolę“, – išgirsta informacija dalijosi pašnekovas.

„Regitros“ atstovas priminė, kad norintys atsiimti vairuotojo pažymėjimą klientai gali rinktis bet kurį jiems patogų, „Regitros“ padalinį, kuriame yra išduodami vairuotojo pažymėjimai.

„Taip pat mes visada raginame vairuotojus vairuotojo pažymėjimą užsisakyti greitai ir patogiai – internetu, o pagamintas pažymėjimas bus pristatytas į paštomatą ar tiesiai į kliento namus“, – patarė L. Vosylius.

Ar Kauno „Regitros“ padalinyje netrūksta darbuotojų, kurie aptarnautų klientus? 

„Šiais metais „Regitros“ Kauno padalinys pasipildė dviem naujais darbuotojais. Pažymėtina, jog šiltuoju laikotarpiu padaliniuose yra išaugę lankytojų srautai. Minėtame Kauno padalinyje lankytojų srautas šiuo metu yra padidėjęs trečdaliu, – teigė „Regitros“ atstovas ir pridūrė. – Esamas darbuotojų skaičius padalinyje pilnai užtikrina visų paslaugų teikimą laiku.“

Pažymėtina, jog šiltuoju laikotarpiu padaliniuose yra išaugę lankytojų srautai. Minėtame Kauno padalinyje lankytojų srautas šiuo metu yra padidėjęs trečdaliu.

Teiks naują paslaugą

Nuo šių metų liepos 1 d. „Regitra“ pradės teikti naują paslaugą – išdavinėti vairuotojo kvalifikacijos korteles. Tad viešojoje erdvėje ne kartą buvo skelbiama, kad gaminamų vairuotojo pažymėjimų reikės laukti ilgiau, o skubantiems – susimokėti daugiau.

Šiai paslaugai teikti bus naudojamas tas pats (tiek žmogiškasis, tiek ir įrangos) gamybinis resursas, kaip ir gaminant vairuotojo pažymėjimus.

„Papildomos įrangos ir žmogiškojo resurso klausimas buvo svarstomas, įvertinant tai, jog prognozuojamas didžiausias klientų poreikis gauti vairuotojo kvalifikacijos korteles bus pirmus 3-4 mėnesius. Tikėtina, jog vėliau klientų srautas stabilizuosis ar net galimai sumažės. Visi vairuotojo pažymėjimų (VP) ir vairuotojo kvalifikacijos kortelių (VKK) gamybos procesai vyks įprastine tvarka, tad trumpalaikiam sprendimui papildomo žmogiškojo resurso įdarbinimas ar įrangos įsigijimas būtų neracionalus sprendimas. Įvertinus visas aplinkybes, priimtas sprendimas suvienodinti  tiek VP, tiek ir VKK išdavimo terminus iki penkiolikos darbo dienų, taip suvaldant galimas rizikas ir padidėjusį poreikį, – teigė įmonės atstovas. – Prailginus vairuotojo pažymėjimo išdavimo terminą iki penkiolikos darbo dienų, šiuo metu galiojančios išdavimo kainos nesikeis: per 15 d. d. – 14,19 eurų, skubos tvarka per 1 darbo dieną – 37,36 eurai, o per 3 darbo dienas – 22,88 eurai.“

Įmonės atstovas atkreipė dėmesį, kad „Regitra“ siunčia savo kontaktinius duomenis palikusiems vairuotojams priminimus dėl besibaigiančio vairuotojo pažymėjimo galiojimo. Priminimai siunčiami prieš 30 dienų iki vairuotojo pažymėjimo galiojimo pabaigos.

„Tad raginame visus vairuotojus palikti savo kontaktinę informaciją, kad šie būtų laiku informuoti ir turėtų pakankamai laiko atnaujinti vairuotojo pažymėjimą. Mes visada stengiamės pagaminti ir pristatyti klientui vairuotojo pažymėjimą kaip įmanoma greičiau. Dažniausiai tai pavyksta padaryti anksčiau nei yra numatytas terminas“, – teigė L. Vosylius.


Šiame straipsnyje: Regitravairuotojo pažymėjimo išdavimasRegitra Kauneskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikti

Pikti portretas
Visiems praradusiems "vairuotojams" niekada negrąžinti teisių.Po visų gėrimų ir klaikaus vairavimo tegu vaikšto pėsčiomis.Jiems net dviračiais negalima "vairuoti".

Užvakar

Užvakar portretas
Sūnus išlaikė vairavimą, šiandien užsiregistravo ir rytoj gaus vairuotojo pažymėjimą (37eur). Viskas veikia normaliai

Kaunietis

Kaunietis portretas
Iki karantino jokių problemų nebuvo,nei migracijoje,nei regitroje,nei sodroje nei poliklinikose. Per karantiną klerkai priprato nieko neveikti,nes registraciją internetu galima kontroliuoti,dirbtinai sumažinti vietų skaičių. Jei bus gyva eilė,o jie kavutę gurkšnos,tai laukiantieji pradės banguoti,reikšti pretenzijas,o dabar ramybė,patalpose tuščia,nes visi internete ieško laisvų vietų.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių