Pereiti į pagrindinį turinį

Beglobis katinas virto Grafu

2014-08-12 18:35

Kai vienas geraširdis jonavietis atnešė į veterinarijos gydyklą Grafą, pastebėtą prie vieno prekybos centro, katinas buvo panašesnis į vargšą elgetą – žaizdotas, alkanas, susivėlusiu purvinu kailiu.

Ilonos Kolitaitės nuotr.

Kai vienas geraširdis jonavietis atnešė į veterinarijos gydyklą Grafą, pastebėtą prie vieno prekybos centro, katinas buvo panašesnis į vargšą elgetą – žaizdotas, alkanas, susivėlusiu purvinu kailiu. Išmaudytas, sušukuotas, išgydytas, paskiepytas kompleksiniu skiepu ir, suprantama, kastruotas nelaimėlis per porą savaičių tapo įspūdingo dydžio baltutėlio ilgoko plauko gražuoliu, kuriam buvo suteiktas Grafo vardas.

Pasak "Penktai kojai" talkinančios gelbėti benamius gyvūnus Ilonos, ramybė, šiluma, geras maistas ir saugus gyvenimas veterinarijos gydyklos stacionare po truputėlį padėjo atgauti katinui buvusį grožį ir jėgas, o štai meilės žmogui ir begalinio noro bendrauti Grafas nė nebuvo praradęs, nors buvusio šeimininko buvo išmestas į gatvę, niekintas, pjudytas šunimis.

"Nepraradusiam pasitikėjimo žmonėmis gražuoliui dabar maždaug treji metai. Nors Grafas jau trečias mėnuo kantriai laukia jį mylėsiančio šeimininko, tačiau gyvūno kantrybė pamažu senka – stengiasi kiekvieną žmogų, priartėjusį prie narvelio, nutverti letenėle ir prisitraukti prie savęs", – pasakojo jo globėja Ilona.

Grafas jaučiasi gydykloje tarsi šeimininkas – čionai atvežamus susirgusius savo gentainius ir net šunis sutinka supratingu žvilgsniu, kuris tarsi sako: "Nebijok – viskas bus gerai. Aš tai žinau, nes čia seniai gyvenu."

Katinas kasdien mato gydyklos lankytojus, bet šie susirūpinę savais augintiniais ir jam beveik neskiria dėmesio. Gražuolis Grafas nepraranda vilties sulaukti ir jį mylėsiančio šeimininko. Jei nusprendėte juo tapti, skambinkite Ilonai tel. 8 602 63 534 arba rašykite e. paštu [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų