Pereiti į pagrindinį turinį

Blogas oras aitvarų šventės Zapyškyje nesužlugdė

2013-04-29 11:13

Niūrią Zapyškio padangę šeštadienį nuspalvino aitvarai. Į tradicinę aitvarų šventę susirinko ir prisiekę entuziastai, ir pradedantieji.

Kasmetinės šventės Zapyškyje ilgai laukę aitvarų mėgėjai šeštadienį ryte sunerimo, nes lietus ir vėjas grasino sužlugdyti renginį, tačiau jau vidurdienį į dangų kilo dešimtys aitvarų. Tiesa, rekordiniu dalyvių skaičiumi ši šventė pasigirti negalėjo.

Dešimtą kartą šventėje dalyvaujantis Zapyškio, Ežerėlio ir Kačerginės klebonas Antanas Mickevičius pastebi, kad renginio dalyvių ir žiūrovų skaičius tiesiogiai priklauso nuo oro sąlygų.

„Kuo žmonės darosi lepesni, tuo šventė tampa prastesnė. Tai per karšta, tai per šalta. Vėjo tai per daug, tai per mažai. O man visada geras oras“, – kalbėjo šypsenos neprarandantis klebonas.

Dvasininkas vos nepavėlavo į varžybas, nes jos prasidėjo anksčiau, nei baigėsi pamaldos.

Dulksna neatbaidė ne tik aitvarų entuziastų bei tradicinių renginio dalyvių, bet ir naujokų.

„Dalyvauju pirmą kartą, bet, manau, kad sudalyvausiu ir kitąmet“, – sakė „Žalgirio“ krepšinio komandos veteranas Darius Laskys.

Paskraidinti atvarą nepraleido progos ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„Oras pasitaikė prastas, bet ši šventė jau turi tradicijas, tad neabejojome, kad žmonių bus nemažai“, – kalbėjo meras.

Labiausiai švente džiaugėsi mažieji jos dalyviai. Juos aitvaro skraidinimo, gaminimo ir spalvinimo paslapčių mokė patyrę entuziastai.