Pereiti į pagrindinį turinį

Būsimi studentai atsakymų ieško Kaune

2017-01-18 11:33

Kauno „Žalgirio“ arenoje būsimi studentai sprendžia galvosūkį – kur stoti. Moksleiviai turi galimybę rinktis iš beveik 40 aukštųjų mokyklų. 

Tapo pardavėjais

„Žalgirio“ arenoje vykstančioje aukštųjų mokyklų mugėje Seimo ir Švietimo ministerijos vadovai pabrėžė, kad aukštosioms mokykloms svarbu galvoti apie strategiją ir kokybę, kad išliktų.

„Lietuvoje žmonių gerokai sumažėjo, ir prie ko mus privedė pastarojo dešimtmečio likimas – turime rengti mugę: mugė yra, kai žmogus privalo parduoti. Ir aukštosios mokyklos tapo pardavėjais, turi rūpintis, kaip išgyventi, – šiandien per atidarymą kalbėjo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. – Todėl turime galvoti apie aukštųjų mokyklų strategiją ateityje, kad tai atitiktų valstybės interesus, kad mums nereikėtų labai išsilavinusius žmones siųsti uždarbiauti į užsienį, kad jie rastų savo prasmę čia.“

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pabrėžė, kad universitetai žmones turėtų vilioti siūlydami jiems kokybiškiausią išsilavinimą.

„Norėtųsi, kad ne tik gražiais stendais, gražiais įpakavimais viliotume žmones, žadėdami jiems puikią ateitį, bet siūlytume pačias geriausias galimybes įgyti kokybišką išsilavinimą, visas reikiamas žinias ir kompetencijas“, – sakė ji.

Vilioja ir saldainiais

Aukštosios mokyklos vilioja moksleivius lankstinukais apie studijas, šviečiančiais stendais ir net įvairiomis dovanėlėmis: saldainiais, tušinukais. 

„Labiausiai mokiniai domisi medicinos krypties studijomis, merginos – grožio terapija. Mugėje mūsų studentai demonstruoja tai, ką geba. Ortopedai gamina įtvarus, rodo, ko išmoko praktikos metu. Studentės daro makiažą, o kartu ir pasakoja apie konkursinius balus“, – sakė Šv. Ignaco Lojolos kolegijos svetingumo vadybos studijų kuratorė Sandra Baužienė.

Aukštosios mokyklos tapo pardavėjais, turi rūpintis, kaip išgyventi.

Aukštųjų mokyklų mugėje savo techniką demonstruoja ir Lietuvos kariuomenė, kviečianti pasirinkti Karo akademiją.

„Merginos taip pat domisi. Jų akademijoje tikrai daugėja“, – pastebėjo štabo seržantas Saulius Baranauskas.

Padeda apsispręsti

Aukštųjų mokyklų mugėje susirinko šimtai 10-12 klasės moksleivių. Kai kurie jau tiksliai žino, į kokią sritį taiko, kitiems mugė padės apsispręsti, kuriuos brandos egzaminus laikyti.

„Galvoju apie karo policiją. Dar neapsisprendžiau, bet manau, kad laikysiu istorijos, matematikos, biologijos egzaminus“, – vardijo mugėje sutiktas Rokas.

„Ieškau ko nors, susijusio su fizika. Galvoju, kad geriausia studijuoti KTU, nes šis universitetas moko profesijų, kurios bus paklausios ateityje, bet žiūriu, ką siūlo ir kiti“, – mintimis dalijosi „Santaros“ gimnazijos dešimtokas Virgilijus.

Būsimą profesiją Kaune renkasi ir kitų miestų moksleiviai. 

„Norėčiau rinktis geografiją. Į konkretų universitetą nežiūriu, nesvarbus ir miestas, kuriame studijuočiau, – kalbėjo Jurbarko gimnazijos abiturientė Audrė.  – Tokia mugė tikrai reikalinga, nes padeda susirasti tai, kas patinka“.

Nemokamą mugę organizuoja Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO). Renginyje taip pat demonstruojami išradimai, pristatomos galimybės studijuoti užsienyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų