Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs vicemeras K.Kriščiūnas grįžta į Kauno miesto tarybą

2012-11-15 10:58
Buvęs vicemeras K.Kriščiūnas grįžta į Kauno miesto tarybą
Buvęs vicemeras K.Kriščiūnas grįžta į Kauno miesto tarybą / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Greitai prieš teismą stosiančiam buvusiam Kauno vicemerui Kęstučiui Kriščiūnui grąžinamas miesto savivaldybės tarybos mandatas.

Kauno apygardos prokuratūra siekė, kad piktnaudžiavimu kaltinamas K. Kriščiūnas nuo tarybos reikalų būtų nušalintas dar mažiausiai trims mėnesiams, tačiau trečiadienį Kauno apygardos teismas nusprendė, kad prokurorų prašymas nepakankamai pagrįstas.

Anksčiau skirtas nušalinimas baigia galioti ketvirtadienį, tad kitame tarybos posėdyje K.Kriščiūnas jau turėtų dalyvauti kaip pilnateisis jos narys.

„Kitokio teismo sprendimo ir negalėjo būti“, – trečiadienį portalui 1kaunodiena.lt sakė K. Kriščiūno advokatas Aleksandras Jokūbauskas.

„Visa byla yra nelogiška, tad galima buvo tikėtis bet kokio sprendimo“, – tvirtino K.Kriščiūnas.

Prokurorai šį sprendimą dar gali apskųsti per septynias dienas, tačiau teisiškai K.Kriščiūnas nuo penktadienio jau bus pilnateisis tarybos narys.

K. Kriščiūną nuo pareigų nušalinti prašę prokurorai aiškino, kad naudodamasis savo įtaka politikas gali ir toliau daryti nusikaltimus bei poveikį buvusiems pavaldiniams ir partiečiams.

Kol kas nežinia, kokiai frakcijai taryboje K.Kriščiūnas atstovaus, nes yra sustabdęs savo narystę Lietuvos socialdemokratų partija.

„Kol kas apie frakciją negalvojau“, – sakė K.Kriščiūnas.

K.Kriščiūnas vėl galės vadintis tarybos nariu, tačiau vis dar galioja draudimas, draudžiantis jam patekti į savivaldybės pastatą. K.Kriščiūno advokatas teigia, kad dėl šios kardomosios priemonės panaikinimo netrukus kreipsis į teismą.

Laikinas nušalinimas nuo pareigų politikui buvo taikytas nuo vasario – netrukus po to, kai jis buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų.

Teismas nusprendė, kad K. Kriščiūno dalyvavimas tarybos veikloje nekliudys greičiau ir nešališkai išnagrinėti teismui perduotą baudžiamąją bylą

„Be to, laikinas nušalinimas jau trunka nemažą tarybos kadencijos dalį, todėl toliau neapibrėžtą laiką tęsiant šią procesinę prievartos priemonę, gali būti neproporcingai pažeistos tiek paties K.Kriščiūno, kaip teisėtai išrinkto Kauno miesto žmonių atstovo, teisės, tiek ir jo rinkėjų interesai ir jų teisė būti tinkamai atstovaujamiems, ir taip neleistinai įtakotas politinių jėgų pasiskirstymas Kauno miesto savivaldybės taryboje“, – rašoma teismo atstovės spaudai pranešime.

Todėl teismas panaikino K. Kriščiūnui skirtą procesinę prievartos priemonę – nušalinimą nuo Kauno miesto savivaldybės tarybos nario pareigų bei visų pareigų Kauno miesto savivaldybės tarybos komitetuose, komisijose, kolegijose, ir jo teisės dalyvauti Kauno miesto savivaldybės tarybos, visų Kauno miesto savivaldybės tarybos komitetų, komisijų, kolegijų posėdžiuose sustabdymą.

Teismas taip pat konstatavo, kad ikiteisminis tyrimas pabaigtas, surinkti įrodymai užfiksuoti ir byla perduota teismui. Be to, K. Kriščiūnas nėra kaltinamas tuo, jog piktnaudžiavo savo, kaip tarybos nario, tarnybine padėtimi balsuodamas taryboje ar jos komitetuose.

„Iš esmės jis kaltinamas tuo, kad piktnaudžiavo savo, kaip vicemero, tarnybine padėtimi. Iš šių pareigų jis atleistas 2012 m. sausio 26 d.“, – rašoma teismo pranešime.

Spalį Kauno teisėsaugos pareigūnai baigė tirti ir teismui perdavė narystę Socialdemokratų partijoje sustabdžiusio K.Kriščiūno ir kitų savivaldybės tarnautojų bylą. Ši byla dar nėra pradėta nagrinėti teisme.

Buvęs Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas įtariamas padėjęs partijos bendražygei už savivaldybės pinigus suremontuoti butą.

Kauno apygardos prokuratūra skelbė, kad K.Kriščiūnas siekė, jog jo gera draugė, partijos bendražygė, visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė išvengtų asmeninių išlaidų, nurodė bendrovės Panemunės butų ūkio generaliniam direktoriui Tomui Pilviniui iš bendrovės biudžeto nupirkti Z.Zalagėnaitės buto remontui reikalingų statybinių medžiagų ir kitų priemonių.

Be to, K.Kriščiūnas esą neteisėtai nurodė T.Pilviniui nupirkti jo asmeniniam automobiliui keturias naujas žiemines padangas, akumuliatorių, suremontuoti jo asmeninį automobilį, o išlaidas apmokėti iš bendrovės sąskaitos.

Tuometį vicemerą K.Kriščiūną ir savivaldybės tarnautojus STT sulaikė šiemet sausį.

Vėliau K.Kriščiūnas pasitraukė iš vicemero pareigų, jo narystė partijoje sustabdyta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų