Pereiti į pagrindinį turinį

Darbai Zapyškyje netrukus bus tęsiami

2024-08-19 20:32 diena.lt inf.

Reaguodami į Kauno rajono mero Valerijaus Makūno raštą dėl Zapyškyje, Vytauto gatvėje, sustabdytų kelio rekonstrukcijos darbų, akcinė bendrovė „Via Lietuva“ ir Kultūros paveldo departamentas (KPD) prie Kultūros ministerijos priėmė sprendimus, kurie vėl leis tęsti darbus.

KPD Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba posėdyje nutarė, kad netikslinga skirti apsaugą Vytauto gatvėje aptiktam akmenų grindiniui, nes jam nepakanka vertės. „Akmenų grindinys yra tipiškas, neturintis istorinės ir kultūrinės vertės. Akmenys yra skirtingo dydžio ir neatrodo kokybiškai sudėti. Be to, neatitinka Nekilnojamųjų kultūros vertybių vertinimo ir atrankos kriterijų apraše nustatyto panaudojimo, eksponavimo galimybės“, – tvirtinama KPD direktorių pavaduojančio direktoriaus pavaduotojo Roberto Motuzo pasirašytame rašte.

Kauno rajono savivaldybės merą pavaduojantis vicemeras Paulius Visockas sakė, kad išmontuotus akmenis būtų galima panaudoti ir fragmentiškai eksponuoti kitose Zapyškio miestelio vietose. Tokią galimybę rekomenduoja ir KPD specialistai.

Robertas Motuzas / Asmeninio archyvo nuotr.

Vytauto gatvės rekonstrukcijos projektą vykdančios valstybės įmonės „Via Lietuva“ atstovas Remigijus Lipkevičius patikino, kad, gavus leidimą ardyti akmenų grindinį, darbai bus nedelsiant atnaujinti. „Darome viską, kad saugiomis ir patogiomis kelionėmis vairuotojai galėtų mėgautis kuo greičiau“, – tvirtinama „Via Lietuva“ atsiųstame rašte.

Akmenų grindinys yra tipiškas, neturintis istorinės ir kultūrinės vertės.

Vytauto gatvės rekonstrukcija susideda iš kelių dalių. Kauno rajono savivaldybė finansuoja požeminių elektros tinklų, naujo apšvietimo ir autobusų stotelės su keleivių laukimo stogine ir tualetu įrengimą. „Via Lietuva“ atsakinga už važiuojamosios kelio dalies atnaujinimo, pėsčiųjų takų, saugumo salelių ir lietaus surinkimo tinklų įrengimo priežiūrą. Rangos darbus atlieka statybų bendrovė „Autokausta“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų