Pereiti į pagrindinį turinį

Kas bus kaltas, kai vaikai įkris į duobę, kuri prarijo du automobilius?

2014-01-09 17:00

Prieš dvejus metus Kęstučio ir Maironio g. sankryžoje esančių namų kieme atsivėrė smegduobė, į kurią įgriuvo du automobiliai. Gyventojai piktinasi, kad iki šiol pavojų kelianti duobė riogso atvira.

Prieš dvejus metus Kaune, Kęstučio ir Maironio g. sankryžoje esančių namų kieme, atsivėrė smegduobė, į kurią įgriuvo du automobiliai. Gyventojai piktinasi, kad iki šiol pavojų kelianti duobė riogso atvira.

Valdininkai po nelaimės išsiaiškino, kad smegduobė atsivėrė, nes po žeme nebaigta įrengti civilinės saugos slėptuvė, primenanti požeminį garažą. Daugelis vietos gyventojų apie tai net nežinojo.

"Prabėgo jau daugiau nei dveji metai, o duobė vis dar riogso nesutvarkyta. Ji užima ketvirtadalį kiemo teritorijos. Centro seniūnijai rašėme ne vieną prašymą, bet darbininkų nesulaukėme", – portalui kaunodiena.lt pasakojo Rasa Stanislovaitytė.

Seniūnijos atsakymai būdavo lakoniški: "Smegduobės tvarkymas bus įtrauktas į artimiausių planuojamų darbų sąrašą."

"Gyventojai patys sutvarkytų smegduobę, tačiau tai specifiniai darbai. Bet kas jų negali daryti, reikia gauti visus leidimus, o miesto valdžia mums neduoda jokių atsakymų", – piktinosi R.Stanislovaitytė.

Centro seniūnas Marius Švaikauskas nė neslėpė, kad jis neketina padėti gyventojams.

"Seniūnija gali pateikti raštą savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui, kad jie atsivėrusią smegduobę sutvarkytų. Seniūnija neturi nei pinigų, nei kažkokių galimybių", – pareiškė M.Švaikauskas. Jo teigimu, gyventojų prašymai seniai perduoti savivaldybei.

Paklausus, ar seniūnija nesibaimina dėl vaikų saugumo, valdininko atsakymas šiek tiek šokiravo. "Smegduobė aptverta tvora. Jeigu vaikas ten įlįs, kas bus kaltas, kad tėvai neprižiūrėjo savo atžalų: tėvai ar savivaldybė?" – skėlė seniūnas.

Po pokalbio su žurnaliste jis kartu su Kauno mero patarėju Aurimu Jaunarijumi Ramoška vis dėlto nuskubėjo apžiūrėti visų pamirštos smegduobės  "Čia valstybinė žemė, ko jūs iš mūsų norite, kad viską sutvarkytume. Savivaldybės stalčiai pilni pinigų, tai tik ranka pamosime ir viskas bus gražu", – bandė ironizuoti mero patarėjas.

Miesto tvarkymo skyriaus atstovai tvirtino, kad po žeme esanti slėptuvė priklauso vienam iš šalia esančių pastatų.

"Lyg ir buvo rastas tos slėptuvės savininkas, tačiau Statinių naudojimo priežiūrą vykdome ne mes, o seniūnija. Tai jų darbas. Seniūnija turi priversti savininkus sutvarkyti smegduobę", – patikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų